Radi se na tome

Objavljen tender za radove na unutarnjem uređenju nove zgrade vrtića u Kupresu

Nakon što je načelnik Kupresa Zdravko Mioč najavio da će izgradnja novog vrtića u toj općini biti okončana do septembra 2024. godine, u budžetu općine za tu svrhu izdvojeno je 102.000 KM, a krajem januara ove godine objavljen je i tender za radove na unutarnjem uređenju zgrade.

Izvor: Općina Kupres

Načelnik Mioč je krajem maja 2023. godine najavio da će nova zgrada vrtića “Pahuljica” biti otvorena do kraja septembra 2024. godine, dodajući da je finansijska konstrukcija za prvu fazu zatvorena, kao i da će novac za drugu fazu biti obezbijeđen.

Izgradnjom nove zgrade povećat ćemo smještajni kapacitet, dobit ćemo prostore za dvije skupine djece vrtićke dobi i za jednu skupinu jasličke dobi. Prema predviđanjima, nova zgrada dječjeg vrtića trebala bi biti završena najkasnije do rujna sljedeće godine, kada obilježavamo Dan općine.

Zdravko Mioč, 29.5.2023.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 1.200.000 KM, pri čemu je za prvu fazu radova Vlada FBiH izdvojila 220.000 KM, Vlada Hrvatske 180.000 KM, a 80.000 KM Općina Kupres.

Kako je javnost 10. jula 2023. godine putem zvanične stranice Općine Kupres obaviještena, načelnik Mioč i direktor firme Mrvelj d.o.o Stipan Mrvelj potpisali su ugovor o izgradnji dječijeg vrtića “Pahuljica” na zemljištu koje je darovala firma Dolomit d.o.o, pri čemu je za prvu fazu izgradnje osigurano 413.000 KM bez PDV-a.

U ime lokalne zajednice na čijem je čelu, polovinom septembra 2023. godine načelnik Mioč potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u okviru kojeg je za projekat implementacije druge faze izgradnje novog dječijeg vrtića “Pahuljica” osiguran iznos od 100.000 eura.

Dva mjeseca kasnije, načelnik Kupresa potpisao je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na toplinskoj izolaciji zidova na navedenom objektu u vrijednosti 39.896,43 KM.

Krajem decembra 2023. godine Općinsko vijeće Kupres usvojlio je budžet za 2024. godinu u okviru kojeg su za izgradnju novog vrtića “Pahuljica” predviđena sredstva u iznosu 102.000 KM.

U skladu s objavom na Portalu javne nabavke, Općina Kupres je 24. januara 2024. godine objavila tender za najboljeg ponuđača za “Unutarnje uređenje zgrade dječijeg vrtića “Pahuljica” na Kupresu – završni građevinski radovi”, odnosno molerske, farbarske, fasaderske i keramičarske radove, a koji je otvoren do 14. februara 2024. godine.

S obzirom na dosadašnje realizovane aktivnosti, Istinomjer obećanju načelnika Kupresa Zdravka Mioča da će nova zgrada dječijeg vrtića “Pahuljica” biti završena najkasnije do septembra tekuće godine daje ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti implementaciju tog projekta.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!