Nova sportska dvorana u Kaknju otvara svoja vrata

Implementacija projekta izgradnje nove sportske dvorane u Kaknju započela je sredinom oktobra 2017. godine potpisivanjem ugovora o njenoj izgradnji  ukupne vrijednosti od 397.800 KM.

Kako je tada rečeno, potpisivanju ugovora u uredu načelnika Opštine Kakanj između ostalih je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Mensur Sinanović, koji tom prilikom nije krio svoj optimizam da će dvorana biti izgrađena, navodeći i rok u okviru kojeg bi trebala biti na raspolaganju svojim korisnicima.

Ovaj sportski objekat će koristiti i građani-sportisti, a riješit ćemo i problem Srednje tehničke škole u Kaknju. Čestitam Općini, čestitam direktoru Srednje tehničke škole čiji će učenici, ja se nadam krajem sljedeće godine, njih oko 500 imati nastavu u svojoj sali.

Mensur Sinanović, 17.10.2017.

Krajem 2018. godine, Sinanović je o dosadašnjim i preostalim radovima na izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju razgovarao sa čelnim ljudima te opštine, te je tom prilikom istaknuto da su radovi pri kraju te da je još “preostalo izvršiti nabavku mobilijara i sportskih rekvizita”.

Tako će u skladu sa najavom, a uz neznatno kašnjenje, 24.01.2019. godine “Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj upriličiti svečano otvaranje nove sportske dvorane”.

Kako se navodi, “uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice i fitnes/teretanu”.

Ovim Istinomjer obećanje ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mensura Sinanovića u vezi otvaranja nove sportske dvorane u Kaknju ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Klub srpskog naroda ipak učestvovao u procesu odlučivanja u Domu naroda PS BiH

Povodom odluke Ustavnog suda BiH u predmetu broj U 8/19, u Banja Luci je 12. 02. 2020. godine održan sastanak...

Raspisan tender za rekonstrukciju vodovodne mreže u Sarajevu

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS), Srđan Mandić najavio je za proljeće 2020. godine, početak projekta velike rekonstrukcije vodovodne mreže u KS. Otkočili smo...


Kasumović o povećenju budžeta i smanjenju dugova Grada Zenica

Gostujući u emisiji N1 televizije “Novi dan” gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović dotakao se teme povećanja budžeta ovog grada za vrijeme njegovog mandata, kao i vanjskog duga Zenice. Želim da...