Nova sportska dvorana u Kaknju otvara svoja vrata

Implementacija projekta izgradnje nove sportske dvorane u Kaknju započela je sredinom oktobra 2017. godine potpisivanjem ugovora o njenoj izgradnji  ukupne vrijednosti od 397.800 KM.

Kako je tada rečeno, potpisivanju ugovora u uredu načelnika Opštine Kakanj između ostalih je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Mensur Sinanović, koji tom prilikom nije krio svoj optimizam da će dvorana biti izgrađena, navodeći i rok u okviru kojeg bi trebala biti na raspolaganju svojim korisnicima.

Ovaj sportski objekat će koristiti i građani-sportisti, a riješit ćemo i problem Srednje tehničke škole u Kaknju. Čestitam Općini, čestitam direktoru Srednje tehničke škole čiji će učenici, ja se nadam krajem sljedeće godine, njih oko 500 imati nastavu u svojoj sali.

Mensur Sinanović, 17.10.2017.

Krajem 2018. godine, Sinanović je o dosadašnjim i preostalim radovima na izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju razgovarao sa čelnim ljudima te opštine, te je tom prilikom istaknuto da su radovi pri kraju te da je još “preostalo izvršiti nabavku mobilijara i sportskih rekvizita”.

Tako će u skladu sa najavom, a uz neznatno kašnjenje, 24.01.2019. godine “Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj upriličiti svečano otvaranje nove sportske dvorane”.

Kako se navodi, “uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice i fitnes/teretanu”.

Ovim Istinomjer obećanje ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mensura Sinanovića u vezi otvaranja nove sportske dvorane u Kaknju ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je...

Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...

Otvorena nova policijska zgrada u Doboju

Načelnik Policijske uprave Doboj, Dmitar Vračar je 25.12.2018. godine najavio da će pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj 1 veoma brzo biti smješteni u...