Najave

Nova fasada i krov na dvorani škole u Vitini početkom sljedeće školske godine?

Do početka naredne školske godine, na dvorani Osnovne škola Tina Ujevića u Vitini (Ljubuški), kako su najavili iz Gradske uprave Ljubuški, bit će postavljena fasada te zamijenjene postojeće krovne konstrukcije.

Izvor: Radio Ljubuški

U zgradi Gradske uprave Ljubuški, 3. aprila 2024. godine gradonačelnik Vedran Markotić i direktor kompanije GD Konstrukcije Mostar Emir Isić potpisali su ugovor o utopljavanju dvorane u OŠ Tina Ujevića Vitina na osnovu kojeg će biti postavljena fasada i zamijenjen krov u sportskoj dvorani.

Od naredne školske godine učenici i nastavno osoblje Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini imati će znatno poboljšane uvjete za odvijanje nastave u okviru predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura kao i za izvannastavne aktivnosti koje se organiziraju u školskoj dvorani. Naime, s ciljem utopljavanja dvorane izgrađene još 1962. godine bit će postavljena fasada te izvršena izmjena postojeće krovne konstrukcije koja se nalazi u veoma lošem stanju budući da je izvedena kao kosi krov iznad grijanog prostora termopanelima s ispunom staklene vune koja je kroz desetljeća izgubila svoja izolacijska svojstva.

Grad Ljubuški, 3.4.2024.

Kako su naveli iz Gradske uprave, vrijednost radova iznosi nešto više od 189.000 KM, a radovi na objektu započet će krajem aprila.

Utopljavanje školske dvorane finansijski su podržali Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske.

Istinomjer će pratiti da li će do početka iduće školske godine biti postavljena fasada i zamijenjena krovna konstrukcija na dvorani Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!