Neispunjeno

Završetak izgradnje vrtića “Čika Jova Zmaj” tek “polovinom naredne godine”

Još početkom decembra 2017. godine od strane Skupštine opštine Foča usvojena je odluka o izgradnji nove zgrade Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ na lokaciji Pijesak u naselju Donje Polje.

S tim u vezi, krajem septembra 2018. godine između načelnika te opštine, Radisava Mašića i direktora građevinskog preduzeća “Konstruktor” koje je na tenderu izabrano za izvođača radova, Novice Ivanovića potpisan je i ugovor o njegovoj izgradnji.

Tada je istaknuto da se nakon 54 godine u Foči gradi novi vrtić kapaciteta 200 mjesta, te da će u skladu sa riječima načelnika Mašića, to biti “savremen objekat koji će zadovoljavati sve standarde”.

Vrijednost investicije je 2.200.000 KM bez PDV-a. Rok izgradnje je osam mjeseci, a mi smo za ovu investiciju obezbijedili kreditna sredstva iz našeg budžeta. Očekujemo pomoć Vlade Republike Srpske u nabavci opreme i vjerujem da ona neće izostati.

Radisav Mašić, 21.09.2018.

Direktor Ivanović je dodao da bi “rok od osam mjeseci trebalo da se ispoštuje, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih viših sila, jer se ulazi u zimski period”.

U prvoj polovini aprila 2019. godine “izliven je temelj za gradnju nove zgrade obdaništa koja bi, ako sve bude teklo prema planu, trebalo da bude završena do kraja godine”.

Govoreći tom prilikom o pomenutom projektu i pomjeranju roka izgradnje, Ivanović je rekao da su “radovi počeli krajem februara, ali je bilo prekida zbog snježnih padavina i podzemnih voda”.

Međutim tokom, kako je navedeno, “proslave krsne slave Svetog Nikole” dječjeg vrtića “Čika Jova Zmaj” održane 19.12.2019. godine, načelnik Mašić je izjavio pored ostalog da “radovi na novoj zgradi teku planiranom dinamikom, da narednih dana počinje unutrašnje uređenje, te da se polovinom naredne godine očekuje da će objekat biti završen”.

Raduje me da ćemo dogodine krsnu slavu dočekati u novom objektu koji će biti reprezentativan i koji će ispunjavati sve standarde i uslove za boravak djece.

Radisav Mašić, 19.12.2019.

Obzirom da dječji vrtić “Čika Jova Zmaj” neće biti izgrađen u roku od osam mjeseci od početka gradnje kako je to načelnik Foče obećao, te da ni novi rok do kraja 2019. godine neće biti ispoštovan, Istinomjer Radisavu Mašiću s tim u vezi daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!