Nastavljena izgradnja novog vrtića u Foči

Još početkom decembra 2017. godine od strane Skupštine opštine Foča usvojena je odluka o izgradnji nove zgrade Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ na lokaciji Pijesak u naselju Donje Polje.

S tim u vezi, krajem septembra 2018. godine između načelnika te opštine, Radisava Mašića i direktora građevinskog preduzeća “Konstruktor” koje je na tenderu izabrano za izvođača radova, Novice Ivanovića potpisan je i ugovor o njegovoj izgradnji.

Tada je istaknuto da se nakon 54 godine u Foči gradi novi vrtić kapaciteta 200 mjesta, te da će u skladu sa riječima načelnika Mašića, to biti “savremen objekat koji će zadovoljavati sve standarde”.

Vrijednost investicije je 2.200.000 KM bez PDV-a. Rok izgradnje je osam mjeseci, a mi smo za ovu investiciju obezbijedili kreditna sredstva iz našeg budžeta. Očekujemo pomoć Vlade Republike Srpske u nabavci opreme i vjerujem da ona neće izostati.

Radisav Mašić, 21.09.2018.

Direktor Ivanović je dodao da bi “rok od osam mjeseci trebalo da se ispoštuje, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih viših sila, jer se ulazi u zimski period”.

U prvoj polovini aprila 2019. godine “izliven je temelj za gradnju nove zgrade obdaništa koja bi, ako sve bude teklo prema planu, trebalo da bude završena do kraja godine”.

Govoreći tom prilikom o pomenutom projektu i pomjeranju roka izgradnje, Ivanović je rekao da su “radovi počeli krajem februara, ali je bilo prekida zbog snježnih padavina i podzemnih voda”.

Obzirom da su nakon prekida u zimskom periodu radovi nastavljeni, Istinomjer će obećanju načelnika Foče, Radisava Mašića o izgradnji novog vrtića dati ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će projekat biti završen do kraja 2019. godine.

(Istinomjer.ba)

 

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...

Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...