Nastavljena izgradnja novog vrtića u Foči

Još početkom decembra 2017. godine od strane Skupštine opštine Foča usvojena je odluka o izgradnji nove zgrade Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ na lokaciji Pijesak u naselju Donje Polje.

S tim u vezi, krajem septembra 2018. godine između načelnika te opštine, Radisava Mašića i direktora građevinskog preduzeća “Konstruktor” koje je na tenderu izabrano za izvođača radova, Novice Ivanovića potpisan je i ugovor o njegovoj izgradnji.

Tada je istaknuto da se nakon 54 godine u Foči gradi novi vrtić kapaciteta 200 mjesta, te da će u skladu sa riječima načelnika Mašića, to biti “savremen objekat koji će zadovoljavati sve standarde”.

Vrijednost investicije je 2.200.000 KM bez PDV-a. Rok izgradnje je osam mjeseci, a mi smo za ovu investiciju obezbijedili kreditna sredstva iz našeg budžeta. Očekujemo pomoć Vlade Republike Srpske u nabavci opreme i vjerujem da ona neće izostati.

Radisav Mašić, 21.09.2018.

Direktor Ivanović je dodao da bi “rok od osam mjeseci trebalo da se ispoštuje, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih viših sila, jer se ulazi u zimski period”.

U prvoj polovini aprila 2019. godine “izliven je temelj za gradnju nove zgrade obdaništa koja bi, ako sve bude teklo prema planu, trebalo da bude završena do kraja godine”.

Govoreći tom prilikom o pomenutom projektu i pomjeranju roka izgradnje, Ivanović je rekao da su “radovi počeli krajem februara, ali je bilo prekida zbog snježnih padavina i podzemnih voda”.

Obzirom da su nakon prekida u zimskom periodu radovi nastavljeni, Istinomjer će obećanju načelnika Foče, Radisava Mašića o izgradnji novog vrtića dati ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će projekat biti završen do kraja 2019. godine.

(Istinomjer.ba)

 

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja,...

Besplatna “Škola u prirodi” za 4.000 osnovaca

Krajem 2017. godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (MON KS) i Općina Trnovo potpisali su sporazum o sufinansiranju projekata dogradnje objekta područne škole u Šabićima...Radovi na izgradnji obaloutvrde na rijeci Drini teku planiranom dinamikom

Realizacija dugoočekivanog projekta izgradnje obaloutvrde na rijeci Drini u Goraždu konačno je započela u aprilu 2019. godine, a radovi bi mogli biti okončani u ovoj kalendarskoj godini s obzirom da...