Ispunjeno

Izabrano rukovodstvo Gradskog vijeća Grada Mostara

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) potvrdila rezultate Lokalnih izbora u Gradu Mostaru održanih 20. 12. 2020. godine, najavljena je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info

Da će se navedena sjednica održati u petak, 5. 2. 2021. godine, potvrđeno je nakon sastanka političkih subjekata koji imaju vijećnike u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Tom prilikom, vijećnik SDP-a BiH Arman Zalihić, ističući da nije postignut dogovor u vezi gradonačelnika Mostara, najavio je da će na konstituirajućoj sjednici biti izabrano rukovodstvo Vijeća:

Razgovarali smo o sjednici u petak. Mislim da će se izabrati rukovodstvo Vijeća i da ćemo krenuti tim putem. Ono o čemu smo se složili su problemi građana Mostara. Mi smo kao domaćini naveli deset teza oko kojih ćemo tražiti podršku za reforme u Gradu Mostaru, a tiču se svega onog što smo najavili u programu.

Arman Zalihić, 1. 2. 2021.

Kako je najavljeno, sjednica je počela 5. 2. 2021. godine, a na istoj je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Ivan Zelenika (HDZ BiH), dok su njegovi zamjenici Salem Marić (SDA) i Velibor Milivojević sa srpske liste Ostajte ovdje. Prilikom glasanja, Zelenika je dobio 16 glasova, Marić 10, Milivojević dva glasa, a sedam vijećnika je tokom glasanja bilo “suzdržano”.

Sjednica je prekinuta, a njen nastavak zakazan je za 10. 2. 2021. godine u 13 sati.

Ovim Istinomjer obećanje Armana Zalihića, da će na konstituirajućoj sjednici biti izabrano rukovodstvo Gradskog vijeća Grada Mostara, ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

 

 

Pitajte Istinomjer!