Na autoputevima u RS zatvoreni sistem naplate

Krajem septembra tekuće godine iz JP “Autoputevi RS” najavili su da će “vozači koji prolaze autoputem Banjaluka – Gradiška uskoro putarinu plaćati po pređenom kilometru, jer bi na toj trasi u oktobru trebalo da bude uspostavljen zatvoreni sistem naplate.”

Podsjećajući tada da “ugradnja opreme i uređaja teče planiranom dinamikom, a istovremeno traje i modifikacija naplatne stanice “Jakupovci”, koja je do sada funkcionisala u otvorenom sistemu naplate na autoputu Banjaluka – Gradiška”, te da je taj dio radova u samoj završnici, iz “Autoputeva RS” su izjavili:

Plan je da svi radovi budu završeni u prvoj polovini oktobra i da na toj trasi počne naplata putarine po pređenom kilometru, baš kao na autoputu “9. januar” od Banjaluke do Doboja.

“Autoputevi RS”, 27.09.2019.

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske 15.10.2019. godine usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima, a nedugo zatim Vlada RS usvojila Uredbu o visini putarine za vožnju autoputevima Banjaluka-Gradiška i Banjaluka-Doboj, stekli su se uslovi za uspostavljanje novog sistema naplate putarine.

Tako je počevši od 01.11.2019. godine “sistem naplate putarine na 106 kilometara autoputeva u Republici Srpskoj u potpunosti zatvoren, a putarina će se naplaćivati po prijeđenom kilometru” rečeno je iz “Autoputeva RS”.

Kako se pored ostalog navodi, “vlasnici putničkih vozila koji su vožnju autoputem  Bosanska Gradiška – Banja Luka do sada plaćali 2,5 KM, ubuduće će plaćati po prijeđenoj kilometraži tako da će do Aleksandrovca vožnja koštati 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.”

Ovim Istinomjer obećanje “Autoputeva RS” u vezi uspostavljanja zatvorenog sistema naplate na autoputu Banjaluka-Gradiška i Banjaluka-Doboj ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba) 

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora...

Ponovo aktuelizirana tema “etničkog čišćenja mrtvih Srba”

Ponovo su aktuelizirane tvrdnje iz 2017. i 2018. godine da se u Sarajevu iskopavaju grobna mjesta građana Srpske nacionalnosti. U tekstu koji su Večernje novosti objavile 09. februara 2020....


Nastavljena procedura glasanja u vezi poziva predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon održane 8. sjednice Predsjedništva BiH, 03. 02. 2020. godine izjavio je da nije dao saglasnost za posjetu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića Bosni i...