Još uvijek ništa od nove većine u USK

Nakon što je odlukom Kolegija otkazana 8. redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) koja je trebala biti održana 24.09.2019. godine, šef Kluba SDA u Skupštini USK, Jasmin Musić izjavio je da je “jasno da parlamentarna većina u USK više ne postoji”, te najavio formiranje nove većine u ovom kantonu.

Informišući tada javnost da će “SDA u USK u narednom periodu raditi na sklapanju nove skupštinske većine te da su neki razgovori već obavljeni”, Musić je dodao:

Naše opredjeljenje je da ta većina bude kompatibilna s partnerstvom na federalnom i državnom nivou, odnosno sa SBB-om i DF-om. Vodimo razgovore i s još nekim strankama zastupljenim u Skupštini USK kako bismo napravili novu većinu koja će se baviti radom, programom i rješavanjem problema građana, a ne ispunjavanjem želja. Mi smo sigurni da ćemo sastaviti novu većinu, a o tome ćemo u narednim danima upoznati javnost. Želimo napraviti vladu koja ima direktnu poveznicu s višim nivoima vlasti, kako bismo realizirali važne projekte.

Jasmin Musić, 24.09.2019.

Međutim, ni više od mjesec dana nakon što je Musić najavio da će “u narednim danima upoznati javnost” da je u Skupštini USK sastavljena nova većina, to se nije desilo.

Ovim Istinomjer obećanju Jasmina Musića u vezi sastavljanja nove većine u USK daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Do kraja januara odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo?

Izjavivši da očekuje “da će u utorak u 12 sati biti potpisan Sporazum koji predviđa da zamjenica predsjedavajućeg...

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine. Na sastanku koji je gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao krajem maja 2019....Bivša kasarna u Nedžarićima bit će pretvorena u rekreativni park?

Dio bivše kasarne u Nedžarićima, koja se nalazi na granici općina Ilidža i Novi grad Sarajevo, zauzima oko 50.787 kvadratnih metara zemljišta sa pripadajućim objektima, a kasarna je već dugi niz...