Neistina
Uncategorized

Haos u “pravnoj” državi

“Osjećam potrebnim upoznati javnost u Bosni i Hercegovini da su institucije Federacije BiH izvršile svoje obaveze tako što su od samog dostavljanja presude Evropskog suda za ljudska prava ozbiljno pristupile pripremi prijedloga zahtjeva za preispitivanje presude, te prikupile obimnu dokumentaciju u prilog argumentima koji su sadržani u tom prijedlogu”, izjavio je premijer FBiH, Mustafa Mujezinović, istaknuvši da su “institucije FBiH ispunile obaveze u predmetu Đokić”.
(Sarajevo-x.com, 20. 8. 2010.)
***
Uz prateću dokumentaciju smo dostavili Vladi Federacije na izjašnjenje i izrazili smo da nam dostave sve dokaze, odnosno protudokaze. Prve dokaze koje smo dobili shvatili smo da su to svi oni dokazi koje je već aplikant dostavio uz samu tužbu. Nismo bili zadovoljni dostavljenim dokazima, ali smo imali razumijevanje, jer ljudi se ne bave tim poslom – i onda smo mi više puta tražili dodatna izjašnjenja, što sve u predmetu spisa stoji. Takve podatke ja do dan-danas nisam dobila“, izjavila je Monika Mijić, pravna zastupnica BiH pred Sudom u Strazburu.
(RFE, 12. 8. 2010.)

Komentar:
Mujezinović je, odn. Vlada FBiH, kako je naveo, ispunio sve obaveze prema našoj pravnoj zastupnici u Strazburu. Monika Mijić, ipak, ne misli tako. Da li je ponovo u pitanju neka politička igra ili jednostavno nepoznavanje materije, saznaćemo uskoro – po broju tužbi protiv FBiH.

Neistina
Uncategorized
Pitajte Istinomjer!