Neispunjeno
Uncategorized

Most Radićeva – ALU ipak neće biti izgrađen u ovoj godini

“Izgradnja mosta koji će povezivati Radićevu ulicu sa zgradom Likovne akademije, nakon nekoliko godina potrošenih na izbor projekta, sudski spor, te sve nedaće koje su ga pratile, biće realizovana u ovoj godini”, kazao je za Oslobođenje načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

(Oslobođenje, 6. 3. 2011.)

***

Iako su iz firme ŽGP prije više od mjesec najavili početak radova na izgradnji mosta između Akademije likovnih umjetnosti i Radićeve ulice, to se nije desilo. Jedine sporne instalacije od “Sarajevogasa”, kako su nam tada rekli, trebale su biti izmještene za sedam dana, jer su iz Općine Centar imali potrebnu dozvolu.

Kako nam je tada rekao Sabrija Delić, rukovodilac radova firme ŽGP, radovi na mostu planirani su četiri mjeseca. Naime, to bi već sada, ako se krene s poslom, značilo kraj građevinske sezone upola posla.

(Dnevni avaz, 18. 8. 2011.)

Komentar:

Građanima Kantona Sarajevo je jasno da žive u “šumi” administrativnih propisa i zakona, te da niko zapravo i ne zna kada, kako i šta se treba raditi. Obećanja sa zadatim rokom su i više nego poželjna, ali kada se ispune. Bez obzira na eventualne poteškoće ili opravdanja, funkcioneri, pa makar i opštinski, moraju znati da obećanjima zapravo testiraju strpljenje građana. Još jedan minus za vlasti u BiH.

Pitajte Istinomjer!