Djelimično ispunjeno

Most kod Akademije likovnih umjetnosti “požurio polako”

Dževad Bećirević
Dževad Bećirević

Završena je većina radova na pješačkom mostu koji će spajati Radićevu ulicu sa obalom na kojoj se nalazi Akademija likovnih umjetnosti. U izjavi je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević kazao kako se otvaranje mosta planira polovinom juna.

“Planirali smo otvaranje mosta za Dan općine Centar, 2. maja. Međutim, planirali smo i uređenje šetnice na Obali Maka Dizdara i želimo da sav posao završimo, te da most i šetnicu otvorimo zajedno. Sada to nije moguće jer tom dionicom još prolaze kamioni koji bi šetalište uništili”, pojasnio je Bećirević.

(Oslobođenje, 10.04.2012.)
“Načelnik Bećirević uz pozdrave prisutnim je kazao kako je ovaj projekat na čiju se realizaciju čekalo nešto duže od planiranog vjerovatno najveći koji je urađen za vrijeme njegovog mandata”

(Oslobođenje, 23.08.2012.)

Komentar:

Iako je većina radova na mostu kod ALU u Sarajevu, simboličnog naziva “Festina lente” završeni u predviđenom roku, na svečano otvorenje se ipak čekalo do 22. augusta, obzirom da se čekalo na završetak šetnice na Obali Maka Dizdara. Radovi na šetnici su počeli 17. maja i trebali su biti gotovi do polovine juna, odnosno do polovine jula prema posljednjoj najavi načelnika Oćine Centar Dževada Bećirevića. Bilo kako bilo, cijeli posao je završen mjesec dana kasnije i prema načelnikovim riječima predstavlja najznačajniji projekat u njegovom mandatu, u koji je uloženo 2,5 miliona KM. Realizacijom ovog, inače dugo najavljivanog projekta, građani Sarajeva su dobili pješačku poveznicu Radićeve ulice sa šetnicom na Obali Maka Dizdara, a oni su ionako navikli da se sa projektima u BiH žuri polako, pa im i nije velika tragedija ako je otvaranje zakasnilo nekoliko sedmica.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!