Međunarodni aerodrom Sarajevo potpisao ugovor vrijedan 36 miliona KM

Početkom jula mjeseca ove godine, u jednom od svojih intervjua direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković govoreći o dugoročnim planovima vezanim za taj aerodrom najavio je skoro pristupanje potpisivanju ugovora za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B.

Početkom jula mjeseca ove godine, u jednom od svojih intervjua, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković govoreći o dugoročnim planovima vezanim za taj aerodrom, izjavio je da je “raspisan najveći tender u novijoj historiji ovog aerodroma i to za modernizaciju i dogradnju Terminala B, te između ostalih i tender za izgradnju zgrade za Operativni Centar i osoblje, te za izgradnju VIP salona” dodavši:

Nakon provođenja odgovarajućih procedura, a ukoliko naravno ne bude žalbenih postupaka, po odabiru najpovoljnijeg izvođača, pristupit će se potpisivanju ugovora.

Armin Kajmaković, 04.07.2018.

Uoči potpisivanja pomenutog ugovora, izvršni direktor za razvoj aerodroma, Alan Bajić podvukao je da se ovim projektom, između ostalog, “proširuju prostorni i operativni kapaciteti Terminala B za dodatnih 10.000 m2 na četiri etaže (S, P, I i II sprat)”.

Ugovor je potpisan 13.09.2018. godine u prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo  između Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao investitiora, i firme ANS DRIVE kao izvođača, a za, kako se navodi, “izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B, kao i za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na izgradnji administrativno-poslovnog objekta za operativni centar i osoblje”.

Naglašavajući da je “ukupna vrijednost navedenih projekata 36 miliona KM bez PDV-a, te se oba projekta finansiraju isključivo iz vlastitih sredstava aerodroma”, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković je dodao:  

Proširenje putničkog terminala i izgradnja poslovnog objekta za operativni centar i ostalo osoblje predstavlja važne strateške projekte Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kojim će se, uz realizaciju drugih projekata, osigurati kapaciteti za daljnji ubrzan rast, kao i osiguranje uvjeta za stalno unaprjeđenje kvaliteta naših usluga, a sve u interesu promocije turističkih, poslovnih i drugih privrednih potencijala šire sarajevske regije i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Armin Kajmaković, 13. 09.2018.

Ovim Istinomjer obećanje direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armina Kajmakovića o potpisivanju pomenutog ugovora ocjenjuje ispunjenim, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti najavljene projekte vezane za proširenje kapaciteta sarajevskog aerodroma.

(Istinomjer.ba)

Ujedinjenje “ljevice”-nova inicijativa, stare slabosti

Odluke najvećih stranačkih organa, kako SDP-a BiH tako i DF-a, da se krene u ujedinjenje “ljevice” u BiH davno su...

Na čekanju izgradnja novog poslovnog objekta na mjestu stare pijace u Švrakinom selu

Nakon usvajanja novog Zakona o prostornom uređenju, Opštinska služba za inspekcijske poslove donijela je rješenje o uklanjanju devastiranog objekta stare pijace u Švrakinom selu, te je polovinom...Početkom juna nova rukovodstva oba doma Parlamenta Federacije BiH?

Nakon što su 17.05.2019. godine predsjednici SDA, DF-a i SBB-a potpisali izjavu u vezi zajedničkog djelovanja na državnom i federalnom nivou, jedan od potpredsjednika SDA i minisar raseljenih osoba i...