Mališani Mojmila i Švrakinog Sela uskoro na obnovljenim igralištima

Krajem marta 2019. godine, na zvaničnoj internet stranici Opštine Novi Grad Sarajevo najavljena je između ostalog i rekonstrukcija dječijih igrališta u ulici Olimpijska na Mojmilu i Ali-bega Firdusa u Švrakinom Selu.

Kako je tada u saopštenju Opštine Novi Grad Sarajevo navedeno, predviđena je ugradnja novog mobilijara, kule sa toboganom, ljuljačke, njihalice, klackalice i pješčanika, te postavljanje i nove parkovske klupe i korpe za otpatke.

Početkom avgusta tekuće godine pomenuta igrališta obišao je načelnik ove opštine, Semir Efendić naglasivši da su radovi u “završnoj fazi”:

U narednoj sedmici bit će postavljeno još nekoliko dječijih sprava i onda dajemo igralište djeci na korištenje, ali i čuvanje. U sklopu igrališta napravljen je i jedan broj klupa tako da roditelji mogu provoditi ugodnije vrijeme sa svojom djecom. Švrakino je bilo naselje koje ranije nije imalo najbolju infrastrukturu, ali evo polako to mijenjamo na zadovoljstvo svih stanovnika.

Semir Efendić, 02.08.2019.

Kad je u pitanju dječje igralište na Mojmilu, iz Opštine Novi Grad Sarajevo je tom prilikom pored ostalog saopšteno da je “ugrađena nova gumena podloga ispod sprava”, te da su “pored mobilijara postavljene nove parkovske klupe i korpe za otpad”.  

Za dosadašnje radove na rekonstrukciji dječjih igrališta na Mojmilu i u Švrakinom Selu, Opština Novi Grad od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti daljnje aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je...

Napreduje izgradnja otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...Ispunjeni preduslovi za smanjenje cijena gasa u Federaciji BiH

Direktor BH-Gasa, Jasmin Salkić je 25.10.2019. godine najavio dobre vijesti za korisnike ovog energenta u Federaciji BiH. S obzirom na kretanje cijene nafte i naftnih derivata, koje nam ide na...