Mališani Mojmila i Švrakinog Sela uskoro na obnovljenim igralištima

Krajem marta 2019. godine, na zvaničnoj internet stranici Opštine Novi Grad Sarajevo najavljena je između ostalog i rekonstrukcija dječijih igrališta u ulici Olimpijska na Mojmilu i Ali-bega Firdusa u Švrakinom Selu.

Kako je tada u saopštenju Opštine Novi Grad Sarajevo navedeno, predviđena je ugradnja novog mobilijara, kule sa toboganom, ljuljačke, njihalice, klackalice i pješčanika, te postavljanje i nove parkovske klupe i korpe za otpatke.

Početkom avgusta tekuće godine pomenuta igrališta obišao je načelnik ove opštine, Semir Efendić naglasivši da su radovi u “završnoj fazi”:

U narednoj sedmici bit će postavljeno još nekoliko dječijih sprava i onda dajemo igralište djeci na korištenje, ali i čuvanje. U sklopu igrališta napravljen je i jedan broj klupa tako da roditelji mogu provoditi ugodnije vrijeme sa svojom djecom. Švrakino je bilo naselje koje ranije nije imalo najbolju infrastrukturu, ali evo polako to mijenjamo na zadovoljstvo svih stanovnika.

Semir Efendić, 02.08.2019.

Kad je u pitanju dječje igralište na Mojmilu, iz Opštine Novi Grad Sarajevo je tom prilikom pored ostalog saopšteno da je “ugrađena nova gumena podloga ispod sprava”, te da su “pored mobilijara postavljene nove parkovske klupe i korpe za otpad”.  

Za dosadašnje radove na rekonstrukciji dječjih igrališta na Mojmilu i u Švrakinom Selu, Opština Novi Grad od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti daljnje aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...