Okončana obnova dječjih igrališta

Krajem marta 2019. godine, na zvaničnoj internet stranici Opštine Novi Grad Sarajevo između ostalog je najavljena i rekonstrukcija dječijih igrališta u ulici Olimpijska na Mojmilu i Ali-bega Firdusa u Švrakinom Selu.

.Početkom avgusta tekuće godine pomenuta igrališta obišao je načelnik ove opštine, Semir Efendić naglasivši da su radovi u “završnoj fazi”:

U narednoj sedmici bit će postavljeno još nekoliko dječijih sprava i onda dajemo igralište djeci na korištenje, ali i čuvanje. U sklopu igrališta napravljen je i jedan broj klupa tako da roditelji mogu provoditi ugodnije vrijeme sa svojom djecom. Švrakino je bilo naselje koje ranije nije imalo najbolju infrastrukturu, ali evo polako to mijenjamo na zadovoljstvo svih stanovnika.

Semir Efendić, 02.08.2019.

Kad je u pitanju dječje igralište na Mojmilu, iz Opštine Novi Grad Sarajevo je tom prilikom pored ostalog saopšteno da je “ugrađena nova gumena podloga ispod sprava”, te da su “pored mobilijara postavljene nove parkovske klupe i korpe za otpad”.  

Krajem decembra prošle godine iz Opštine Novi Grad javnost su obavijestili da je završena rekonstrukcija i obnova sportskih i dječijih igrališta na području te lokalne zajednice, što je i sam načelnik Efendić potvrdio tokom druženja sa predstavnicima medija održanom 31.12.2019. godine.

Ovim Istinomjer Opštini Novi Grad za obećanje u vezi rekonstrukcije dječjih igrališta na Mojmilu i u Švrakinom Selu daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

U RS se stvaraju uslovi za registraciju firmi elektronskim putem

Sredinom 2018. godine iz tadašnjeg Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske (novi naziv:...

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...

Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudija na korak od Parlamentarne skupštine BiH

Najavljujući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će se održati 17. 02. 2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda, “Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH...