Mališani Mojmila i Švrakinog Sela uskoro na obnovljenim igralištima

Krajem marta 2019. godine, na zvaničnoj internet stranici Opštine Novi Grad Sarajevo najavljena je između ostalog i rekonstrukcija dječijih igrališta u ulici Olimpijska na Mojmilu i Ali-bega Firdusa u Švrakinom Selu.

Kako je tada u saopštenju Opštine Novi Grad Sarajevo navedeno, predviđena je ugradnja novog mobilijara, kule sa toboganom, ljuljačke, njihalice, klackalice i pješčanika, te postavljanje i nove parkovske klupe i korpe za otpatke.

Početkom avgusta tekuće godine pomenuta igrališta obišao je načelnik ove opštine, Semir Efendić naglasivši da su radovi u “završnoj fazi”:

U narednoj sedmici bit će postavljeno još nekoliko dječijih sprava i onda dajemo igralište djeci na korištenje, ali i čuvanje. U sklopu igrališta napravljen je i jedan broj klupa tako da roditelji mogu provoditi ugodnije vrijeme sa svojom djecom. Švrakino je bilo naselje koje ranije nije imalo najbolju infrastrukturu, ali evo polako to mijenjamo na zadovoljstvo svih stanovnika.

Semir Efendić, 02.08.2019.

Kad je u pitanju dječje igralište na Mojmilu, iz Opštine Novi Grad Sarajevo je tom prilikom pored ostalog saopšteno da je “ugrađena nova gumena podloga ispod sprava”, te da su “pored mobilijara postavljene nove parkovske klupe i korpe za otpad”.  

Za dosadašnje radove na rekonstrukciji dječjih igrališta na Mojmilu i u Švrakinom Selu, Opština Novi Grad od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti daljnje aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...


Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...