Neispunjeno

LED rasvjeta u Velikoj aleji nije postavljena do kraja godine

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) potpisalo je s Općinom Ilidža i Zavodom za izgradnju KS krajem oktobra 2022. godine sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije javne rasvjete u Velikoj aleji na Ilidži.

Kako su najavili iz Vlade KS, do kraja 2022. godine trebalo je biti postavljeno 86 novih LED svjetiljki na ovoj lokaciji:

Planirano je da se potpisani poslovi iz ovog sporazuma realizuju do 31. decembra ove godine.

Vlada KS, 26.10.2022.

Ukupna vrijednost ovog projekta, kako je saopćeno, procijenjena je na 164.012 KM, od čega će resorno ministarstvo iz vlastitih prihoda sa sistema javne rasvjete izdvojiti 100.000 KM, a Općina Ilidža 64.012 KM.

Rekonstrukcijom ove javne rasvjete uvezala bi se novoizgrađena javna rasvjeta na obližnjem izletištu Stojčevac s Velikom alejom.

Ipak, do kraja 2022. godine, čemu svjedoče fotografije Istinomjera zabilježene 31. decembra, u Velikoj aleji još uvijek nije postavljena LED rasvjeta.

Na upit Istinomjera iz Vlade KS odgovorili su da je Općina Ilidža zadužena za realizaciju sporazuma o projektu instalacije LED rasvjete, ali iz ove lokalne zajednice nismo dobili odgovor o poduzetim aktivnostima na implementaciji projekta.

Budući da u 2022. godini nije postavljena LED rasvjeta u Velikoj aleji na Ilidži, Istinomjer obećanje Vlade KS ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!