Kasne radovi na izgradnji kružnog toka na Vogošćanskoj petlji

Kada su 20. marta ove godine počeli radovi na izgradnji kružnog toka na Vogošćanskoj petlji, kao krajnji rok za završetak radova najavljen je kraj juna 2019. godine. 

Projekat koji zajednički finansiraju Općina Vogošća i Kanton Sarajevo u iznosu od 1,1 milion KM, prema riječima finansijera trebao je biti završen u roku od 90 dana. 

Procedure su zaista trajale dugo, ali uz veliku pomoć nadležnog ministarstva i naše napore konačno počinjemo radove. Ja se nadam da će u zadatom roku od 90 dana radovi biti i završeni zbog toga što je ovo najkompliciranija raskrsnica.” 

Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća, 20.03.2019.

Isti rok završetka radova prilikom ozvaničenja početka radova naveli su i iz JP Ceste FBiH, koje je nosilac aktivnosti na ovom infrastruktunom projeku. 

Danas napokon počinjemo rekonstrukciju raskrsnice na magistralnom putu M-18. Pripreme za tender su okončane još prošle godine, a s obzirom na to da smo ušli u zimski period i da nam treba tri mjeseca za realizaciju ovog projekta, odgodili smo radove za početak ove sezone tako da smo danas krenuli. Rok za izvođenje radova na ovoj raskrsnici je tri mjeseca, a investiciona vrijednost projekta iznosi 1,1 mil KM zajedno s nadzorom i projektnom dokumentacijom.”

Dedo Pjanić, direktor za tehničke poslove JP Ceste FBiH, 20.03.2019.

Ipak svi koji se ovih dana voze preko Vogošćanske petlje, mogli su se uvjeriti da su radovi još uvijek daleko od završetka. Još krajem maja iz firme Bosman d.o.o. koja izvodi radove, potvrdili su da su radovi donekle usporeni zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali i da će se potruditi da radovi budu završeni u roku. 

Međutim, s obzirom da radovi nisu završeni u predviđenom roku, Istinomjer će ranija obećanja o završetku radova na izgradnji kružnog toka data iz Općine Vogošća, ali i iz kompanije JP Ceste FBiH, ocijeniti kao neispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

Prosječna plata u RS nije prestigla platu u FBiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković u septembru je rekao da će prosječna plata u ovom entitetu “ovih...

Zaključci GO SNSD-a još uvijek nisu upućeni Narodnoj skupštini RS na razmatranje

Nakon što je istekao zvanični rok od mjesec dana za implementaciju Principa za formiranje vlasti na nivou BiH potpisanih 05.08.2019. godine od strane predsjednika SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorad...Do obustave isporuke prirodnog gasa ipak je došlo

Nakon što su federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i direktor kompanije “BH-Gas” Jasmin Salkić, građanima poručili da nema razloga da brinu i da do obustave...