Kasne radovi na izgradnji kružnog toka na Vogošćanskoj petlji

Kada su 20. marta ove godine počeli radovi na izgradnji kružnog toka na Vogošćanskoj petlji, kao krajnji rok za završetak radova najavljen je kraj juna 2019. godine. 

Projekat koji zajednički finansiraju Općina Vogošća i Kanton Sarajevo u iznosu od 1,1 milion KM, prema riječima finansijera trebao je biti završen u roku od 90 dana. 

Procedure su zaista trajale dugo, ali uz veliku pomoć nadležnog ministarstva i naše napore konačno počinjemo radove. Ja se nadam da će u zadatom roku od 90 dana radovi biti i završeni zbog toga što je ovo najkompliciranija raskrsnica.” 

Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća, 20.03.2019.

Isti rok završetka radova prilikom ozvaničenja početka radova naveli su i iz JP Ceste FBiH, koje je nosilac aktivnosti na ovom infrastruktunom projeku. 

Danas napokon počinjemo rekonstrukciju raskrsnice na magistralnom putu M-18. Pripreme za tender su okončane još prošle godine, a s obzirom na to da smo ušli u zimski period i da nam treba tri mjeseca za realizaciju ovog projekta, odgodili smo radove za početak ove sezone tako da smo danas krenuli. Rok za izvođenje radova na ovoj raskrsnici je tri mjeseca, a investiciona vrijednost projekta iznosi 1,1 mil KM zajedno s nadzorom i projektnom dokumentacijom.”

Dedo Pjanić, direktor za tehničke poslove JP Ceste FBiH, 20.03.2019.

Ipak svi koji se ovih dana voze preko Vogošćanske petlje, mogli su se uvjeriti da su radovi još uvijek daleko od završetka. Još krajem maja iz firme Bosman d.o.o. koja izvodi radove, potvrdili su da su radovi donekle usporeni zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali i da će se potruditi da radovi budu završeni u roku. 

Međutim, s obzirom da radovi nisu završeni u predviđenom roku, Istinomjer će ranija obećanja o završetku radova na izgradnji kružnog toka data iz Općine Vogošća, ali i iz kompanije JP Ceste FBiH, ocijeniti kao neispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je...

Konsultacije o sazivu novog Vijeća ministara BiH na čekanju

Nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenovao Zorana Tegeltiju na poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, započele su konsultacije sa političkim partijama o novom sastavu...Odgođeno izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Početkom decembra ove godine ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić rekao je da će “za dvadesetak dana u kasarnu Blažuj biti smješteni prvi migranti”. Nekoliko dana kasnije saopćeno je da će...