Kasne radovi na izgradnji kružnog toka na Vogošćanskoj petlji

Kada su 20. marta ove godine počeli radovi na izgradnji kružnog toka na Vogošćanskoj petlji, kao krajnji rok za završetak radova najavljen je kraj juna 2019. godine. 

Projekat koji zajednički finansiraju Općina Vogošća i Kanton Sarajevo u iznosu od 1,1 milion KM, prema riječima finansijera trebao je biti završen u roku od 90 dana. 

Procedure su zaista trajale dugo, ali uz veliku pomoć nadležnog ministarstva i naše napore konačno počinjemo radove. Ja se nadam da će u zadatom roku od 90 dana radovi biti i završeni zbog toga što je ovo najkompliciranija raskrsnica.” 

Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća, 20.03.2019.

Isti rok završetka radova prilikom ozvaničenja početka radova naveli su i iz JP Ceste FBiH, koje je nosilac aktivnosti na ovom infrastruktunom projeku. 

Danas napokon počinjemo rekonstrukciju raskrsnice na magistralnom putu M-18. Pripreme za tender su okončane još prošle godine, a s obzirom na to da smo ušli u zimski period i da nam treba tri mjeseca za realizaciju ovog projekta, odgodili smo radove za početak ove sezone tako da smo danas krenuli. Rok za izvođenje radova na ovoj raskrsnici je tri mjeseca, a investiciona vrijednost projekta iznosi 1,1 mil KM zajedno s nadzorom i projektnom dokumentacijom.”

Dedo Pjanić, direktor za tehničke poslove JP Ceste FBiH, 20.03.2019.

Ipak svi koji se ovih dana voze preko Vogošćanske petlje, mogli su se uvjeriti da su radovi još uvijek daleko od završetka. Još krajem maja iz firme Bosman d.o.o. koja izvodi radove, potvrdili su da su radovi donekle usporeni zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali i da će se potruditi da radovi budu završeni u roku. 

Međutim, s obzirom da radovi nisu završeni u predviđenom roku, Istinomjer će ranija obećanja o završetku radova na izgradnji kružnog toka data iz Općine Vogošća, ali i iz kompanije JP Ceste FBiH, ocijeniti kao neispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

NS RS nije donijela “odluku o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda BiH”

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik 12. 02. 2020. godine pored ostalog najavio je i da će na...

Klub srpskog naroda ipak učestvovao u procesu odlučivanja u Domu naroda PS BiH

Povodom odluke Ustavnog suda BiH u predmetu broj U 8/19, u Banja Luci je 12. 02. 2020. godine održan sastanak zvaničnika Republike Srpske (RS), predstavnika ovog entiteta u institucijama Bosne i...Radovi na izgradnji azila za napuštene pse u Banja Luci još uvijek nisu započeli

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Banja Luke, Petar Bilčar saopštio je početkom 2019. godine kako će azil za pse lutalice biti premješten iz Ramića na novu lokaciju do kraja 2019. godine,...