Neispunjeno

Karić: Otvorili smo nezavršenu dionicu autoputa

Ensad Karic„Odgovorno tvrdim da će JP Autoceste za deset mjeseci završiti posao na izgradnji moderne saobraćajnice koja će biti dio sto kilometara autoceste koju smo obećali u trogodišnjem periodu, do kraja 2014. godine“, izjavio je novinarima na pres-konferenciji upriličenoj na mjestu izgradnje LOT-a 3, Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

(Radiosarajevo.ba, 19.07.2013.)

Komentar:

Bez obzira što je direktor JP Autocesta FBiH, Ensad Karić, sredinom jula prošle godine „odgovorno“ ustvrdio da će sarajevska zaobilaznica, poznatija kao LOT 3, biti izgrađena za deset mjeseci, to se nije desilo. Ova dionica autoceste je svečano puštena u promet 26. juna ove godine, što znači da je rok koji je postavljen prošle godine probijen za mjesec dana. No ni to nije sve, jer sarajevska zaobilaznica je u stvari otvorena, a da nije u potpunosti završena.

Ova cesta trebala bi koristiti svima koji putuju iz pravca Zenice prema Mostaru, no pristup cesti još uvijek nije urađen po propisima, tako da vozači i dalje koriste stari put kroz Rajlovac. Također, ni izlaz sa ove dionice puta prema Vlakovu još uvijek nije završen, a očekuje se da će biti u funkciji tek kada se završi petlja Butile.

Dakle, s obzirom da su iz Autocesta najavili da će radovi na ovoj dionici ceste biti gotovi za deset mjeseci, a da se to nije dogodilo u tom periodu, kao i zbog činjenice ni da otvorena dionica nije u potpunosti završena, možemo zaključiti i da je obećanje Ensada Karića ostalo neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!