Neispunjeno

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon završetka radova još uvijek nije asfaltiran. Jedna od takvih je i Ulica Vojvode Petra Bojovića.

Nakon što su radovi na kanalizacionoj mreži u navedenoj ulici završeni, stanovnici ulice Vojvode Petra Bojovića i okolnih ulica 13.11.2018. godine uputili su Gradskoj upravi i izvođačima radova Zahtjev za dostavu informacije o roku asfaltiranja ulica.

“Zahtijevamo da Gradska uprava i vi kao najodgovorniji ljudi naše lokalne zajednice date odgovor na ovo pitanje”, navodi se pored ostalog u dokumentu, uz poziv gradskim vlastima da se “provozaju ovom ulicom, te se sami uvjere u katastrofalno stanje u kom se nalazi”.

Odgovor Tima za implementaciju projekata (PIU) potpisan od strane direktora PIU Tima, Vlade Simeunovića stanovnicima pomenute ulice stigao je 04.02.2019. godine.

Uz tvrdnju da “obzirom na vremenske uslove pojedine saobraćajnice Grada Bijeljina nisu mogle biti asfaltirane”, u odgovoru je navedeno do kada će asfaltiranje biti završeno:

Prema dostavljenoj dinamici radova izvođača radova u pripadajućem lotu, obavještavamo vas da će asfaltiranje ulice Vojvode Petra Bojovića biti završeno u aprilu 2019. godine.

Vlado Simeunović, 04.02.2019.

Navedeni rok je prošao, a stanovnici Ulice Vojvode Petra Bojovića u Bijeljini i dalje čekaju da njihova ulica bude asfaltirana. U međuvremenu, kako se navodi, za 24.05.2019. godine u Gradu Bijeljina “u prisustvu brojnih visokih zvanica biti će svečano obilježen završetak izgradnje kanalizacije – desetogodišnjeg projekta u koji je iz raznih izvora uložen 41 milion evra”.

Istinomjer ovim obećanju direktora Tima za implementaciju projekata, Vlade Simeunovića u vezi asfaltiranja Ulice Vojvode Petra Bojovića u Bijeljini daje ocjenu neispunjeno, te ćemo nastaviti pratiti da li će i kada ova ulica biti asfaltirana.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!