Kakanj: Završeni radovi na rekonstrukciji dijela dotrajale mreže daljinskog grijanja

U maju ove godine iz Općine Kakanj je saopćeno da će lokalne vlasti nastaviti sa realizacijom projekta rekonstrukcije dotrajale mreže daljinskog grijanja na području ove općine.

Krajem maja započeli su najavljeni radovi, a nadležni su podsjetili da je Općina Kakanj “u protekle 4 godine uložila 1.600.000 KM za rekonstrukciju dotrajale mreže daljinskog grijanja”.

I ove godine Općina Kakanj nastavlja s ulaganjima za tu svrhu. Radi se o iznosu od 425.000 KM. Uz ova sredstva, u rekonstrukciju mreže grijanja i ove godine će ulagati i Javno preduzeće “Grijanje”, tako da je plan da se iz pomenutih sredstva izvrši rekonstrukcija vrelovoda na dionici od solitera 3 prema toplotnoj podstanici Boračka zgrada, kao i rekonstrukcija dijela dotrajale mreže na dionicama toplovoda i vrelovoda na području toplotnih podstanica Hrasno, Čatići i Doboj.

Općina Kakanj, Saopćenje, 22.05.2019.

Krajem jula ove godine saopćeno je da rekonstrukcija mreže daljinskog grijanja napreduje planiranom dinamikom. Nedugo zatim, 13. augusta ove godine, završeni su radovi na dionici od solitera 3 prema toplotnoj podstanici Boračka zgrada.

Radi se o iznosu od 425.000 KM koji je uložen u rekonstrukciju vrelovoda na dionici od solitera 3 prema toplotnoj podstanici Boračka zgrada. Radove je izvodila tuzlanska firma “Vodo-ins”. Nakon završetka radova preostalo je još biciklističku stazu dovesti u prvobitno stanje, a taj posao je dio ukupnih ugovornih obaveza.

Općina Kakanj, Saopćenje, 13.08.2019.

Za dosadašnje aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije mreže daljinskog grijanja Općina Kakanj od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome. 

Istinomjer će pratiti i da li će do početka grijne sezone biti izvršena i rekonstrukcija dijela dotrajale mreže “na dionicama toplovoda i vrelovoda na području toplotnih podstanica Hrasno, Čatići i Doboj”, te da li će biciklistička staza biti “dovedena u prvobitno stanje”.

 

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...