Djelimično ispunjeno

Kakanj: Završeni radovi na rekonstrukciji dijela dotrajale mreže daljinskog grijanja

U maju 2019, godine iz Općine Kakanj saopćeno je da će lokalne vlasti nastaviti sa realizacijom projekta rekonstrukcije dotrajale mreže daljinskog grijanja na području ove općine.

Krajem maja započeli su najavljeni radovi, a nadležni su podsjetili da je Općina Kakanj “u protekle 4 godine uložila 1.600.000 KM za rekonstrukciju dotrajale mreže daljinskog grijanja”.

I ove godine Općina Kakanj nastavlja s ulaganjima za tu svrhu. Radi se o iznosu od 425.000 KM. Uz ova sredstva, u rekonstrukciju mreže grijanja i ove godine će ulagati i Javno preduzeće “Grijanje”, tako da je plan da se iz pomenutih sredstva izvrši rekonstrukcija vrelovoda na dionici od solitera 3 prema toplotnoj podstanici Boračka zgrada, kao i rekonstrukcija dijela dotrajale mreže na dionicama toplovoda i vrelovoda na području toplotnih podstanica Hrasno, Čatići i Doboj.

Općina Kakanj, Saopćenje, 22.05.2019.

Krajem jula saopćeno je da rekonstrukcija mreže daljinskog grijanja napreduje planiranom dinamikom. Nedugo zatim, 13. augusta 2019. godine, završeni su radovi na dionici od Solitera 3 prema toplotnoj podstanici Boračka zgrada.

Radi se o iznosu od 425.000 KM koji je uložen u rekonstrukciju vrelovoda na dionici od solitera 3 prema toplotnoj podstanici Boračka zgrada. Radove je izvodila tuzlanska firma “Vodo-ins”. Nakon završetka radova preostalo je još biciklističku stazu dovesti u prvobitno stanje, a taj posao je dio ukupnih ugovornih obaveza.

Općina Kakanj, Saopćenje, 13.08.2019.

U odgovoru na upit Istinomjera, iz Općine Kakanj naveli su da su svi radovi okončani sa izuzetkom MZ Doboj gdje je saniran samo dio toplovoda, a projekat nije završen u potpunosti “zbog nedostatka vremena obzirom da sezona grijanja u Kaknju počinje 01. oktobra, a sama priprema sistema za nesmetano funkcionisanje počinje već 01. septembra”. Istakli su da je “nastavak sanacije na ovoj dionici, kao i sanacija na drugim dionicama planirana za 2020 godinu”.

S obzirom na navedeno, Istinomjer će pomenuto obećanje ocijeniti kao djelomično ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!