Jović svjesno krši zakone i za to prima platu?!

“…Solidarizirajući se s nastojanjima Hrvata da ostvare svoju pravičnu nakanu, izražavam svoje negodovanje i na način da ne plaćam RTV pristojbu.”
(Sutješki vjesnik, 7. 2008.)
***
Zakon o javnom RTV sistemu BiH:

Član 17.
(Taksa za posjedovanje prijemnika)

(1) Svako domaćinstvo i pravno lice na teritoriji Bosne i Hercegovine koji posjeduju radio ili televizijski prijemnik dužni su plaćati mjesečnu taksu za posjedovanje tog prijemnika (u daljnjem tekstu: RTV taksa) pod uslovima određenim ovim zakonom.

***

Odluka o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, prečišćeni tekst, Član 15, stav 5:
Danom polaganja zakletve, svi poslanici i delegati stiču pravo na koeficijent za obračun plaće poslanika i delegata koji će se primjenjivati sve do izbora novog rukovodstva doma, predsjedavajućih klubova poslanika i naroda, te predsjedavajućih komisija domova.

Komentar:

Ivo Miro Jović je, kao građanin BiH, dužan poštovati zakone ove zemlje. Tim prije što obnaša važnu državničku funkciju narodnog poslanika.
Zanimljiva je činjenica da Jović, nakon polaganja zakletve u parlamentu, nije bojkotovao i Član 15, stav pet Odluke o načinu isplate plaća delegatima i poslanicima, nego je hrabro i beskompromisno, odlučio uštedjeti sedam KM mjesečno i na taj način pokazati svoje rodoljublje. Poslanik u skupštini jedne zemlje svjesno krši zakon i time se ponosi? Istinito, ali tužno.

 

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne...

Naš BDP “ostao je gotovo isti”

Još uvijek aktuelni premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić nedavno je iznio nekoliko tvrdnji o ekonomskoj situaciji u BiH, a koje su izazvale oprečne reakcije javnosti. Tako se...BiH šalje 20% žena u mirovne misije UN-a

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić u svom obraćanju na generalnoj debati 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija između ostalog je istakao da BiH u...