Jović svjesno krši zakone i za to prima platu?!

“…Solidarizirajući se s nastojanjima Hrvata da ostvare svoju pravičnu nakanu, izražavam svoje negodovanje i na način da ne plaćam RTV pristojbu.”
(Sutješki vjesnik, 7. 2008.)
***
Zakon o javnom RTV sistemu BiH:

Član 17.
(Taksa za posjedovanje prijemnika)

(1) Svako domaćinstvo i pravno lice na teritoriji Bosne i Hercegovine koji posjeduju radio ili televizijski prijemnik dužni su plaćati mjesečnu taksu za posjedovanje tog prijemnika (u daljnjem tekstu: RTV taksa) pod uslovima određenim ovim zakonom.

***

Odluka o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, prečišćeni tekst, Član 15, stav 5:
Danom polaganja zakletve, svi poslanici i delegati stiču pravo na koeficijent za obračun plaće poslanika i delegata koji će se primjenjivati sve do izbora novog rukovodstva doma, predsjedavajućih klubova poslanika i naroda, te predsjedavajućih komisija domova.

Komentar:

Ivo Miro Jović je, kao građanin BiH, dužan poštovati zakone ove zemlje. Tim prije što obnaša važnu državničku funkciju narodnog poslanika.
Zanimljiva je činjenica da Jović, nakon polaganja zakletve u parlamentu, nije bojkotovao i Član 15, stav pet Odluke o načinu isplate plaća delegatima i poslanicima, nego je hrabro i beskompromisno, odlučio uštedjeti sedam KM mjesečno i na taj način pokazati svoje rodoljublje. Poslanik u skupštini jedne zemlje svjesno krši zakon i time se ponosi? Istinito, ali tužno.

 

Arnaut: “O dnevnom redu se ne glasa”

Nakon što je u petak, 14. juna prekinuta hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog, kako je...

Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS je politički, a ne pravno obavezujući akt

Predsjednik PDP-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Branislav Borenović, komentarišući aktuelnu političku situaciju govorio je i o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti RS u kontekstu...U Ivanićevom mandatu “MAP nije zatražen, a nije ni odobren”

Međusobna optuživanja između SNSD-a sa jedne, te PDP-a i SDS-a sa druge strane na temu ko je, šta i kada učinio u kontekstu NATO integracija Bosne i Hercegovine i dalje ne prestaju. Naprotiv,...