Neispunjeno

Još uvijek traje izgradnja prihvatilišta za pse u Prijedoru

Izgradnja novog prihvatilišta za pse s 18 smještajnih jedinica u Prijedoru nije okončana do kraja marta 2024. godine.

Izvor: Grad Prijedor

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je 2. februara 2024. godine gradilište na Kurevu, gdje se gradi novo prihvatilište za pse s 18 smještajnih jedinica površine oko 250 kvadratnih metara.

Javor je tom prilikom izjavio da će prihvatilište biti otvoreno do kraja marta 2024. godine:

Radovi koje izvodi Komunalno preduzeće idu planiranom dinamikom nakon što je sređena sva potrebna dokumentacija budući da se prihvatilište gradi na zemljištu koje je pripadalo Šumskom gazdinstvu Prijedor tako će do kraja marta svi napušteni psi u gradu dobiti adekvatan smještaj.

Slobodan Javor, 2.2.2024.

Kako su naveli iz Gradske uprave, za potrebe ovog projekta iz gradskog budžeta izdvojeno je 85.000 KM.

Direktor Javnog preduzeća Komunalne usluge Dalibor Grabež rekao je da su tokom prošle godine obavljeni zemljani i elektro-instalacioni radovi na objektu. Dodao je da će, pored dijela gdje će biti smještajni kapaciteti za oko 80 pasa, biti izgrađen i čvrst objekat, gdje je planirana prijemna ambulanta koja će služiti za zbrinjavanje pasa i veterinarski pregled.

Ipak, suprotno najavi gradonačelnika Prijedora, iz JP Komunalne usluge za Istinomjer su 29. marta 2024. godine potvrdili da izgradnja prihvatilišta za pse još uvijek nije okončana.

Budući da izgradnja prihvatilišta za pse u Prijedoru nije završena do kraja marta 2024. godine, obećanje Slobodana Javora Isitnomjer ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!