Još jednom pomjeren rok otvaranja fabrike vode u Trnovu (RS)

Ocijenivši Budžet Opštine Trnovo (RS) za 2018. godinu kao “realan, ambiciozan i razvojnog karaktera”, načelnik ove opštine, Dragomir Gagović je još januara iste godine najavio otvaranje fabrike vode na području lokalne zajednice na čijem je čelu.

U Kijevu je počela izgradnja fabrike vode u kojoj bi trebalo da bude zaposleno 15 radnika. Zemljani radovi su u toku i trebalo bi da sa radom počne 1. maja, jer je sklopljen ugovor sa Arapima o prodaji vode.

Dragomir Gagović, 31,01.2018.

Fabrika vode nije počela sa radom tog 01.05.2018. godine, a nešto više od godinu dana kasnije Gagović je još jednom ponovio isto obećanje. Po njegovim riječima, ovoga puta fabrika je trebala početi sa radom početkom maja 2019. godine:

Sljedeće sedmice trebalo bi da počne sa proizvodnjom još jedan manji pogon koji se bavi preradom drveta, gdje će biti zaposlen određen broj radnika. Očekujem i da će početkom maja fabrika vode u Kijevu početi sa radom, s obzirom da je sve spremno i da se samo čekaju određene dozvole sa nivoa grada.

Dragomir Gagović, 24.03.2019.

Međutim, ni ovoga puta pomenuti pogon nije pokrenut u najavljenom roku što je načelnik trnovske opštine obrazložio na sljedeći način: 

Sve to se oteglo zbog raznih administrativnih procedura, a koliko znam, investitor je dobio i ekološku dozvolu i instalirao opremu i čekamo da fabrika i zvanično počne da radi. Svako radno mjesto koje bude otvoreno u ovako maloj opštini nama je značajno.

Dragomir Gagović, 15.06.2019.

Kako je tom prilikom ustvrdio vlasnik pomenute fabrike, Svanimir Kreštalica realizacija projekta je u završnoj fazi te bi, “ukoliko ne bude administrativnih komplikacija, pogon trebao početi da radi do kraja avgusta”.

Istinomjer će ovom prilikom dosadašnja obećanja načelnika Dragomira Gagovića u vezi termina otvaranja fabrike vode u Trnovu ocijeniti neispunjenim, te ćemo nastaviti pratiti realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...