Još jednom pomjeren rok otvaranja fabrike vode u Trnovu (RS)

Ocijenivši Budžet Opštine Trnovo (RS) za 2018. godinu kao “realan, ambiciozan i razvojnog karaktera”, načelnik ove opštine, Dragomir Gagović je još januara iste godine najavio otvaranje fabrike vode na području lokalne zajednice na čijem je čelu.

U Kijevu je počela izgradnja fabrike vode u kojoj bi trebalo da bude zaposleno 15 radnika. Zemljani radovi su u toku i trebalo bi da sa radom počne 1. maja, jer je sklopljen ugovor sa Arapima o prodaji vode.

Dragomir Gagović, 31,01.2018.

Fabrika vode nije počela sa radom tog 01.05.2018. godine, a nešto više od godinu dana kasnije Gagović je još jednom ponovio isto obećanje. Po njegovim riječima, ovoga puta fabrika je trebala početi sa radom početkom maja 2019. godine:

Sljedeće sedmice trebalo bi da počne sa proizvodnjom još jedan manji pogon koji se bavi preradom drveta, gdje će biti zaposlen određen broj radnika. Očekujem i da će početkom maja fabrika vode u Kijevu početi sa radom, s obzirom da je sve spremno i da se samo čekaju određene dozvole sa nivoa grada.

Dragomir Gagović, 24.03.2019.

Međutim, ni ovoga puta pomenuti pogon nije pokrenut u najavljenom roku što je načelnik trnovske opštine obrazložio na sljedeći način: 

Sve to se oteglo zbog raznih administrativnih procedura, a koliko znam, investitor je dobio i ekološku dozvolu i instalirao opremu i čekamo da fabrika i zvanično počne da radi. Svako radno mjesto koje bude otvoreno u ovako maloj opštini nama je značajno.

Dragomir Gagović, 15.06.2019.

Kako je tom prilikom ustvrdio vlasnik pomenute fabrike, Svanimir Kreštalica realizacija projekta je u završnoj fazi te bi, “ukoliko ne bude administrativnih komplikacija, pogon trebao početi da radi do kraja avgusta”.

Istinomjer će ovom prilikom dosadašnja obećanja načelnika Dragomira Gagovića u vezi termina otvaranja fabrike vode u Trnovu ocijeniti neispunjenim, te ćemo nastaviti pratiti realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Nova ministrica za obrazovanje, nauku i mlade u KS neće biti imenovana u septembru

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je održan početkom juna ove godine, Milorad Dodik najavio je realizaciju projekta...

Još nije počela gradnja puta od Foče do Šćepan Polja

U julu 2018. godine iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), najavljeno je kako će izgradnja moderne saobraćajnice od Foče do Šćepan Polja na granici sa Crnom Gorom početi u 2019....