Još jedno ljubuško ljeto bez kino dvorane?

Načelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić projekciju prvog filma u rekonstruisanom i adaptiranom kinu “Radnik” najavio je još za kraj 2016. godine.

Rekonstrukcija i adaptacija kina “Radnik” u Ljubuškom najavljena je još krajem 2015. godine.

Kako je tada rečeno iz Opštine Ljubuški, “u rekonstrukciju objekta u kojem je posljednji film pogledan prije rata tijekom iduće godine bit će uloženo 300.000 KM.”

Tom prilikom je načelnik ove lokalne zajednice, Nevenko Barbarić najavljujući da se “početak radova očekuje u maju, a projekcija prvog filma već krajem 2016. godine” pored ostalog iznio i detalje budućeg izgleda ovog objekta:

Kako se zgrada nalazi u samom središtu općine, velika pozornost posvećena je njenom vanjskom izgledu. Tako će pročelje biti napravljeno od stakla i kamena, u što će biti uloženo oko 100.000 KM.

Nevenko Barbarić, 08.12.2015.

Međutim, stanovnici Ljubuškog te 2016. godine nisu dočekali najavljenu projekciju prvog filma, a tačno godinu dana nakon prvog, stiglo je i drugo obećanje.

Ovaj put načelnik Barbarić je u decembru 2016. godine izjavio da bi “sam objekt trebao biti završen do proljeća 2017. godine”, dok su po njegovim riječima, ljubitelji filma u Ljubuškom prvu kino predstavu trebali gledati već krajem ljeta iste godine.

Ni tog ljeta ljubušaci nisu dočekali otvorenje kino sale, ali jesu novo obećanje i to za naredno ljeto koje je načelnik Barbarić dao početkom 2018. godine poručujući da bi se završetak radova na objektu kino dvorane “mogao očekivati krajem ljeta”.

No, ni minulog ljeta kino sala nije otvorena, a na posljednjoj sjednici Opštinskog vijeća Ljubuški rečeno je “da je u 2019. godini planirana treća faza radova na konstrukciji i adaptaciji kina Radnik, koja podrazumijeva opremanje unutarnjeg prostora”.

Istinomjer tako obećanjima načelnika Ljubuškog, Nevenka Barbarića u vezi otvaranja kino dvorane daje ocjenu neispunjeno, uz napomenu da ćemo pratiti da li će ovoga ljeta građani Ljubuškog konačno imati priliku pogledati prvu filmsku predstavu u rekonstruisanom objektu kina “Radnik”.

(Istinomjer.ba)

 

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS bez rezervnog sastava policije

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj  18.04.2019. godine usvojila...

U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog...JU Dom zdravlja KS u narednom periodu zaposlit će 98 zdravstvenih radnika

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo (KS) održane 06. juna 2019. godine ministrica zdravstva KS, Amela Softić i ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, Malik Graibija...