Izgradnja sistema za navodnjavanje Ljubinjskog polja

Izgradnja sistema za navodnjavanje kompletnog Ljubinjskog polja prema najavi načelnika ove hercegovačke opštine, Darka Krunića trebala je biti okončana do jeseni 2018. godine. 

Podsjećamo, tender za izvođenje radova na izgradnji sistema za navodnjavanje 280 hektara na teritoriji Opštine Ljubinje raspisan je u julu 2017. godine, a realizacija ovog projekta odavno je trebala biti okončana.

Kompletan projekat trebao bi da bude završen do jeseni sljedeće godine i mnogo će značiti za ovdašnje stanovništvo kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost.

Darko Krunić, 22.08.2017.

Međutim, kako ovaj, tako ni drugi rok za izgradnju sistema za navodnjavanje prema kojem su radovi trebali biti okončani do juna ova godine, nije ispoštovan.

U skladu sa novom najavom, ovaj projekt trebao bi biti okončan sa godinom zakašnjenja, odnosno do septembra tekuće godine. Prema riječima načelnika Krunića “radove su malo usporile loše vremenske prilike u maju”,  pa se finalizacija ovog projekta “očekuje krajem septmebra”. 

Položeni je cjevovod, sad se gradi brana, a potom slijedi postavljanje folije i punjenje jezera.

Darko Krunić, 07.07.2019.

Vrijednost ovog projekat procijenjena je na oko 2,7 miliona KM, a sredstva su obezbijedili Vlada Republike Srpske putem kredita Svjetske banke, Opština Ljubinje i resorno ministarstvo.

Obzirom da projekt izgradnje sistema za navodnjavanje nije završen u ranije najavljenim rokovima, načelnik Opštine Ljubinje, Darko Krunić od Istinomjera dobija ocjenu neispunjeno.

Istinomjer će pratiti da li će biti ispoštovan novi rok prema kojem bi realizacija ovog projekta trebala biti okončana do kraja septembra tekuće godine.

 

(Istinomjer.ba)

Još nema dogovora o povećanju najniže plate u Republici Srpskoj

Vlada Republike Srpske na sjednici održanoj 7. novembra ove godine utvrdila je set zakona koji se odnose na povećanje...

Objekti za smještaj migranata biće “sa humanitarnog i svakog drugog aspekta pripremljeni”?

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić nedavno je izjavio da je pripremljen program “sa mjerama za koje smatra da bi bile vrlo efikasne u odnosu prema ilegalnim...U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na izgradnji stambeno-poslovne zgrade u Zavidovićima čiji je stambeni dio bio...