Izborni cirkus: Inspirativne misli u zanosu predizborne kampanje 

Predizborna kampanja za Opšte izbore 2022. godine omogućila je širokom spektru političkih aktera/ki da se nađu u fokusu javnosti. Jedan od glavnih razloga za takvo nešto nisu njihove ideje, već izjave koje su nevjerovatne, ali ipak izgovorene. Ovo je dio izjava koje smo zabilježili, a koje nisu dobile vlastiti članak u rubrici “Nevjerovato ali Istinomjer”.

Na samom otvaranju kampanje SNSD-a, pored “skromne” izjave Milorada Dodika da je on “samo zbir” svih prisutnih, imao je još jednu koja je zaslužila da bude zabilježena. Govoreći o opoziciji, Dodik je rekao:

… nisu dostojni da preuzmu bilo koju funkciju jer naprosto oni nisu oni. Oni su neki drugi, oni koji guraju da budu oni ono što nisu.

Milorad Dodik, 2.9.2022.

Na predizbornom skupu SNSD-a u Bijeljini kandidatkinja za Narodnu skupštinu Republike Srpske i direktorica Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin nije htjela da stoji između okupljenih i njihove večere, koju su zaslužili dolazeći na skup.

Vidim ja ove moje kolege izlaze jedan po jedan, pričaju, ubiše se oni o zdravstvu, o ovome-onome, a vi malo šuškate jer su tanjiri na stolu, valja jest’. E ovako, vidiš kako od jednom svi su ušutili. Da ja ne bih dužila, da biste vi mogli da večerate, pa da se družimo poslije toga i da bi mogli da jedete svih idućih godina i hranite svoje porodice, molim vas 2. oktobra glasamo za Milorada Dodika kao predsjednika Republike Srpske i gospođu Željku Cvijanović kao člana Predsjedništva u BiH.

Danijela Đukin, 10.9.2022.

Sumedina Hrvić-Hodžić, kandidatkinja stranke BH inicijativa Fuad Kasumović za federalni Parlament, našla se u fokusu nakon izjave o svom stranačkom šefu tokom skupa na području Zenice.

Ja mislim da će naš gradonačelnik biti šef u džennetu.

Sumedina Hrvić-Hodžić, 13.9.2022.

Nakon izjave da će “udušiti” opoziciju u bazenu svojih kćerki, Mahir Dević je na predizbornom skupu u Sarajevu najavio promjene u Kantonu Sarajevo u vidu “nultog stepena u borbi protiv korupcije”.

Također, očekujemo velike promjene u Kantonu Sarajevo, da oni, koji su obećali registre, transparentnost, borbu protiv korupcije, odu s vlasti. Ali SDA večeras poručuje da će imati nulti stepen u borbi protiv korupcije.

Mahir Dević, 10.9.2022.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!