Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu – Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova opština do jeseni naredne godine trebala da dobije “multifunkcionalano, savremeno opremljeno gradsko pozorište” površine 2.500 metara kvadratnih.

Kako je saopćeno, radovi na izgradnji ovog pozorišta odvijaju se planiranom dinamikom, a Janković je pojasnio i da je u sklopu druge faze radova, “za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila dva miliona KM, izgrađen trakt publike koji sadrži ulazni vjetrobran, te veliki foaje ispred ulaza na veliku scenu, u sklopu kojeg je locirana biletarnica, garderoba i toaleti za publiku”.

U zadnjem dijelu velike scene, projektovanog kapaciteta 270 sjedećih mjesta, izgrađene su prostorije tehnike i režije koje će biti opremljene prema najsavremenijim standardima, a iznad je napravljen balkon sa svečanom ložom. Na spratu su smještene i garderobe, magacinski prostor bez prozora za potrebe čuvanja scenografske i kostimske opreme, kao i jedna velika multifunkcionalna sala.

 Mladen Janković, 15.08.2019.

Istinomjer će pratiti da li će do jeseni 2020. godine Istočno Novo Sarajevo dobiti pozorište.

(Istinomjer.ba)

Objekti za smještaj migranata biće “sa humanitarnog i svakog drugog aspekta pripremljeni”?

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić nedavno je izjavio da je pripremljen program “sa...

Do kraja novembra sjednica o Prijedlogu izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma PS BiH?

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane 12.11.2019. godine, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović izjavio je da će do kraja novembra...Najava zajedničkog nastupa “gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”

Jedna od tema nedavno održanog sastanka između delegacija SDA i HDZ-a BiH koje su predvodili predsjednici ovih političkih partija, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, bili su i lokalni izbori koji bi...