Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu – Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova opština do jeseni naredne godine trebala da dobije “multifunkcionalano, savremeno opremljeno gradsko pozorište” površine 2.500 metara kvadratnih.

Kako je saopćeno, radovi na izgradnji ovog pozorišta odvijaju se planiranom dinamikom, a Janković je pojasnio i da je u sklopu druge faze radova, “za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila dva miliona KM, izgrađen trakt publike koji sadrži ulazni vjetrobran, te veliki foaje ispred ulaza na veliku scenu, u sklopu kojeg je locirana biletarnica, garderoba i toaleti za publiku”.

U zadnjem dijelu velike scene, projektovanog kapaciteta 270 sjedećih mjesta, izgrađene su prostorije tehnike i režije koje će biti opremljene prema najsavremenijim standardima, a iznad je napravljen balkon sa svečanom ložom. Na spratu su smještene i garderobe, magacinski prostor bez prozora za potrebe čuvanja scenografske i kostimske opreme, kao i jedna velika multifunkcionalna sala.

 Mladen Janković, 15.08.2019.

Istinomjer će pratiti da li će do jeseni 2020. godine Istočno Novo Sarajevo dobiti pozorište.

(Istinomjer.ba)

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog,...

Uskoro rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići

U ponedeljak, 16. septembra načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanom Štetom na kojem se govorilo o budućim planovima vezano za...


Dodik obećao 50 miliona KM za novi klinički centar u Trebinju

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon sastanka sa  predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion iz Trebinja, izjavio je da će Republika Srpska, zajedno sa ovom kompanijom “stati iza izgradnje...