Najave

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu – Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova opština do jeseni naredne godine trebala da dobije “multifunkcionalano, savremeno opremljeno gradsko pozorište” površine 2.500 metara kvadratnih.

Kako je saopćeno, radovi na izgradnji ovog pozorišta odvijaju se planiranom dinamikom, a Janković je pojasnio i da je u sklopu druge faze radova, “za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila dva miliona KM, izgrađen trakt publike koji sadrži ulazni vjetrobran, te veliki foaje ispred ulaza na veliku scenu, u sklopu kojeg je locirana biletarnica, garderoba i toaleti za publiku”.

U zadnjem dijelu velike scene, projektovanog kapaciteta 270 sjedećih mjesta, izgrađene su prostorije tehnike i režije koje će biti opremljene prema najsavremenijim standardima, a iznad je napravljen balkon sa svečanom ložom. Na spratu su smještene i garderobe, magacinski prostor bez prozora za potrebe čuvanja scenografske i kostimske opreme, kao i jedna velika multifunkcionalna sala.

Mladen Janković, 15.08.2019.

Istinomjer će pratiti da li će do jeseni 2020. godine Istočno Novo Sarajevo dobiti pozorište.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!