Ispunjeno

Isplata invalidnina počela na vrijeme

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH, Salko Bukvarević najavio je prošle sedmice kako će isplata invalidnina početi na vrijeme i da se nivo sredstava u tu svrhu neće smanjivati.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas se u Mostaru sastao s gradonačelnikom toga grada, načelnicima općina HNK-a, predstavnicima vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona i predstavnicima udruženja boračke populacije HNK-u, uz prisustvo predstavnika federalne koordinacije boračkih udruženja, kako bi se konačno riješila agonija boračke populacije. ( D. Maric - Anadolu Ajansı )

U tom smislu, Bukvarević je istakao da je Zakonom o izvršenju budžeta predviđeno da su ove isplate iz budžeta prioritet, te da je na taj način obezbijeđena isplata na vrijeme.

Ovim kategorijama je isplata naknada vršena svaki mjesec u periodu od 10. do 15. i prema njima nije bilo kašnjenja i nemamo zaostalih neizmirenih obaveza.“

(Salko Bukvarević, Fena, 04.05.2016.)

Kako je Ministarstvo finansija FBiH saopštilo u ponedjeljak 09. maja, sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih odličja za april su obezbjeđena. Ukupna sredstva planirana za ovu svrhu iznose 25.503.177 KM.

Isplata invalidnina započela je 10. maja kako je obećao i ministar Bukvarević, te će od istinomjera dobiti ocjenu ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!