I Kakanj svoj “E-kontejner” ima

Vijest o simboličnom puštanju u funkciju „E-kontejnera“, odnosno namjenskog kontejnera za elektronski otpad u Kaknju, kojem je prisustvovao i načelnik ove Općine Aldin Šljivo, izazvala je veliku pažnju domaćih, ali i regionalnih medija.

Nakon što su fotografije i video snimci puštanja E-kontejnera u upotrebu postali viralni i na društvenim, putem svog Facebook profila oglasio se i načelnik Općine Kakanj.

Ako je ova fotografija nasmijala i popravila dan tolikom broju ljudi nećemo zamjeriti onima koji su ciljano “iskrivili” samu objavu. Narodu u ovom vremenu treba ponekad i više od ozbiljnih tema, a mediji to znaju prirediti. Pametnom dosta.

Aldin Šljivo, 1. oktobar 2020.

Ovo nije prvi put da jedan načelnik općine u BiH upriliči otvaranje “E-kontejnera”. Naime, to se desilo u sarajevskoj Općini Novo Sarajevo još 2017. godine kada je načelnik Nedžad Koldžo, pustio u rad kontejner za odlaganje elektroničkog otpada, te tom prilikom dobro iskoristio svoj stari fen u promotivne svrhe.

U tekstu u kojem smo se bavili sličnim otvaranjima tokom 2017. godine spomenuli smo i tadašnjeg ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića, koji je otvorio školske ormariće u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”.

O ovim, ali i drugim “svečanim otvaranjima” možete čitati u tekstu Istinomjera.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!