Uncategorized

HDZ1990:Integracije u NATO i EU

Naša stranka djelovati da BiH svojom unutarnjom organizacijom i prihvaćanjem europskih standarda bude sposobna i podobna za puno članstvo u EU i NATO.


Razlog:
Prvi korak BiH za EU integracije od 2006 bio je dobijanje bezviznog rezima koji nije ostvaren do ovog trenutno i NATO integracije stagniraju ( jos uvijek upitno rjesenje vojne imovine u BiH koja je jedini uslov za dobijana NATO MAP-a ( http://www.bizon.ba/eu/5026-vojna-imovina-uslov-za-ulazak-u-nato.html ) . Jos je potrebno mnogo napretka ka ostvarenju europskih standarda u svim sferama zivota gradjana (Izvjestaj Evropske komisije o nnapretku BiH u 2009g – http://dei.gov.ba/bih_i_eu/najvazniji_dokumenti/dokumenti_eu/?id=3783 )
Objašnjenje:
INTEGRACIJE U NATO I EU: Bosna i Hercegovina nije ispunila uvjete za dobivanje bezviznog režima za svoje građane i građanke, kao jedan od elementarnih tačaka podizanja granica i postepene integracije prema članstvu u Evropskoj uniji. Također, prema svim zvaničnim izvještajima relevantnih tijela Evropske unije još je mnogo potrebno za ostvarenje evropskog standarda u svim sferama života građana i građanki Bosne i Hercegovine ( http://dei.gov.ba/bih_i_eu/najvazniji_dokumenti/dokumenti_eu/?id=3783 ).. Što se tiče članstva u NATO-u, jednaka stagnacija se dešava i po tom pitanju, uzimajući u obzir trajnu blokadu u rješavanju pitanja vojne imovine kao preostalog uslova za otvaranje MAP-a, odnosno pregovora o članstvu u ovom vojnom savezu. (http://www.bizon.ba/eu/5026-vojna-imovina-uslov-za-ulazak-u-nato.html)

Pitajte Istinomjer!