Neistina

Građani "zabranili" Seferu Haliloviću da se bavi politikom

Sefer Halilović
Sefer Halilović

“Bilo mi je zabranjeno da se bavim politikom i sada mi je zabranjeno. Svjedoci ste da mene ni u jednom mediju nije bilo tri godine”, rekao je Sefer Halilović, predsjednik BPS-a.

(Klix.ba, 3. 10. 2012.)

Komentar:

U moru predizbornih izjava (koje, većinom, ne tretiraju lokalne probleme), teško je izdvojiti one koje prednjače besmislom i nepovezanošću sa lokalnim problemima, kao što su odvoz smeća, parkovi, fontane, ceste itd. No, predsjednik BPS-a se potrudio da dokaže biračima kako ne trebaju vjerovati svojim očima nego – njemu. Njegova izjava da mu je zabranjeno da se bavi politikom, te da mu je to i ranije bilo zabranjeno zaista je u rangu ozbiljne manipulacije.

Evo i zašto:

“Nakon povratka iz Haga vratio se politici, obnavljajući stranku koja je za Opće izbore 2006. registrovana pod imenom BPS – Sefer Halilović. Na tim izborima je sa osvojenih 8.240 glasova izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Prema podacima Centara civilnih inicijativa (CCI), on je zaključno sa augustom 2010. godine prisustvovao na 90 od 97 zasjedanja Predstavničkog doma. Jedan je od osam poslanika koji u prve tri godine mandata nisu pokrenuli nijednu poslaničku inicijativu. U 2009. godini je postavio pet pitanja, a u raspravama je sudjelovao 17 puta. (Detalji OVDJE).
Da li je nekome ko je državni poslanik “zabranjeno” da se bavi politikom, te da li ima ikakve istine u onome što je Halilović izrekao – prosudite sami.

Napomenućemo da je Sefer Halilović na Opštim izborima 2010. ponovo bio kandidat za mjesto poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali 8.433 glasova nije bilo dovoljno za ovaj mandat.

Shodno navedenom, jasno je da su građani ti koji su “zabranili” Haliloviću da se bavi politikom, jer, jednostavno, za to nije skupio dovoljno glasova.

Pitajte Istinomjer!