Neispunjeno

Gornja Trnova i dalje bez replike rodne kuće Filipa Višnjića

Direktor Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, Predrag Vujević još je maja 2015. godine kao “kapitalni projekat najavio izgradnju objekta koji će biti replika rodne kuće pjesnika Filipa Višnjića u Gornjoj Trnovi”.

U međuvremenu, izgradnja replike nije ni započela, a Vujević je, ovaj put polovinom 2018. godine ponovo istakao da je “prioritet ove ustanove kulture za naredni period izrada replike rodne kuće čuvenog pjesnika i guslara Filipa Višnjića”:

On je simbol ovog podmajevičkog kraja, i naš cilj je da izradimo repliku rodne kuće u njegovom rodnom mjestu Gornjoj Trnovi kod Ugljevika. Tako bi se odužili čuvenom umjetniku, ali i obogatili turističku ponudu ovog kraja.

Predrag Vujević, 12.06.2018.

Od replike rodne kuće Filipa Višnjića i dalje nema ništa, dok je tokom posljednjeg sastanka sa predsjednicom Republike Srpske, Željkom Cvijanović “kao jedan od budućih projekata” gradnja pomenutog objekta još jednom najavljena, ovaj put od strane načelnika Opštine Ugljevik, Vasilija Perića.

Istinomjer ovom prilikom obećanju direktora Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, Predraga Vujevića u vezi izgradnje replike rodne kuće Filipa Višnjića daje ocjenu neispunjeno, te ćemo nastaviti pratiti da li će to, u skladu sa najavom načelnika Perića, biti jedan od budućih projektata u Opštini Ugljevik.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!