Gornja Trnova i dalje bez replike rodne kuće Filipa Višnjića

Direktor Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, Predrag Vujević još je maja 2015. godine kao “kapitalni projekat najavio izgradnju objekta koji će biti replika rodne kuće pjesnika Filipa Višnjića u Gornjoj Trnovi”.

U međuvremenu, izgradnja replike nije ni započela, a Vujević je, ovaj put polovinom 2018. godine ponovo istakao da je “prioritet ove ustanove kulture za naredni period izrada replike rodne kuće čuvenog pjesnika i guslara Filipa Višnjića”:

On je simbol ovog podmajevičkog kraja, i naš cilj je da izradimo repliku rodne kuće u njegovom rodnom mjestu Gornjoj Trnovi kod Ugljevika. Tako bi se odužili čuvenom umjetniku, ali i obogatili turističku ponudu ovog kraja.

Predrag Vujević, 12.06.2018.

Od replike rodne kuće Filipa Višnjića i dalje nema ništa, dok je tokom posljednjeg sastanka sa predsjednicom Republike Srpske, Željkom Cvijanović “kao jedan od budućih projekata” gradnja pomenutog objekta još jednom najavljena, ovaj put od strane načelnika Opštine Ugljevik, Vasilija Perića.

Istinomjer ovom prilikom obećanju direktora Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, Predraga Vujevića u vezi izgradnje replike rodne kuće Filipa Višnjića daje ocjenu neispunjeno, te ćemo nastaviti pratiti da li će to, u skladu sa najavom načelnika Perića, biti jedan od budućih projektata u Opštini Ugljevik.

(Istinomjer.ba)

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Uskoro počinje primjena odluke o najnižim tehničkim uslovima koje moraju ispunjavati vozila

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je krajem marta ove godine donijelo odluku o “najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji...


Počeli radovi na rekonstrukciji mosta Drvenija

Izmjenama i dopunama plana javnih nabavki Grada Sarajevo za 2019. godinu, usvojenim u maju, predviđeno je i izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na mostu Drvenija. Izvođenje radova...