Neistina

Gojer "ne pamti" zašto su građani Sarajeva protestovali 2008. godine

Gojer“Vlada KS, koju je svojevremeno vodila SBiH, skinuta je nevjerovatnim protestima onih koji su se tada nazivali nevladinim sektorom”, izjavio je Gradimir Gojer, potpredsjednik Stranke za BiH i Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

(Klix.ba, 11. 4. 2013.)

Komentar:

Svako ko je živio u Sarajevu 2008. godine i pamti šta se događalo prije pet godina u tom gradu zasigurno zna da Gojer ne govori istinu i to iz dva razloga: Prvi je da Vlada KS nije “skinuta nevjerovatnih protestima”, nego je sama SBiH smijenila premijera Samira Silajdžića i postavila Besima Mehmedića kao njegovog nasljednika; drugi razlog je taj da navedeni protesti nisu bili “nevjerovatni”, nego direktna posljedica ubistva dječaka Denisa Mrnjavca u tramvaju, te sveukupne loše sigurnosne situacije u KS. Treba li, takođe, Gojera podsjetiti da na protestima nisu bili “oni koji su se tada nazivali nevladinim sektorom”, nego Denisovi drugovi i kolege iz škola Sarajeva, građani, građanke i svi ostali koji su došli dići glas protiv nasilja, što su zabilježile kamere nebrojenih TV kuća koje su snimale proteste, a čiji su snimci još uvijek dostupni na internetu.

Gojer bi, kao član Gradskog vijeća, barem trebao znati šta mu se dešavalo u gradu i prestati koristiti nagomilani gnijev građana i građanki kao izgovor za obračun sa NVO sektorom koji je ponajmanje ili nikako odgovoran za loše poteze vlasti i partije kojoj (dobrovoljno) pripada.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!