Nedosljedno

Galić ipak napustio PDP

Sada već bivši poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Galić 19. 2. 2021. godine, demantujući navode da napušta ovu partiju, pored ostalog, izjavio je “da plasiranje takvih vijesti smatra malicioznom namjerom da se unese pometnja u opozicione redove”.

Foto: BL portal

Ostajem član PDP-a i, u skladu s tim, poslanik u Klubu poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i političku opciju neću mijenjati.

Dragan Galić, 19. 2. 2021.

Međutim, manje od mjesec nakon navedene izjave, zajedno sa dotadašnjim visokim funkcionerom SDS-a Draganom Nikolićem, Dragan Galić potpisao je pristupnicu Narodnoj partiji Srpske (NPS).

Tom prilikom, Galić je izjavio da je NPS “prepoznao kao novu inicijativu koja će sistem i strukturu Republike Srpske mijenjati iznutra”, te da “nije bilo lako napustiti stranku nakon 20 godina, ali je izrazio uvjerenje da će vrijeme pokazati da je odluka o prelasku u NPS ispravna”.

Znamo gdje dolazimo i s kim ćemo da radimo, a radićemo u interesu Republike Srpske i njenih građana.

Dragan Galić, 15. 3. 2021.

Nakon što je Galić ipak napustio PDP, reagovao je i predsjednik te partije Branislav Borenović, izjavivši, pored ostalog, da je Dragan Galić PDP-u “podmuklo zabio nož u leđa”, podsjetivši na njegove demantije da napušta PDP:

Prije nekoliko dana smo se vidjeli, u međuvremenu razgovarali, ništa u Galićevom ponašanju i riječima nije nagovještavalo ovakav ishod. Lično je prije 15 dana oštro demantovao vijesti da mijenja politički dres.

Branislav Borenović, 15. 3. 2021.

Ovim Istinomjer stav Dragana Galića da će ostati član PDP-a ocjenjuje nedosljednim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!