Elektronske učionice u školama u HNK

U septembru prošle godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Rašid Hadžović najavio je uvođenje elektronskih učionica u školama u ovom kantonu.

Deset škola će dobiti e-učionice.

Rašid Hadžović, 04.09.2018.

U tom pravcu, Hadžović je još napomenuo da je u Planu javnih nabavki ministarstva na čijem je čelu navedeno da će za elektronsku opremu za elektronske učionice biti izdvojeno 150.000 KM iz Budžeta.

Kako stoji u saopštenju resornog ministarstva, 06. februara 2019. godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK,  Rašid Hadžović je “potpisao ugovore sa direktorima/icama devet škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona povodom doniranja opreme za  elektronske učionice”.

Prilikom potpisivanja pomenutog ugovora, Hadžović je pored ostalog naveo da je u pojedinim školama počela instalacija učionica, dok u opremu koju škole dobijaju spada tablet za učionice, ormar za punjenje i čuvanje tableta, softver za upravljanje učionicom, nastavom i kolaboracijom, wireless-n vpn router; vdsl2; web filtering go 100 wireless klijenata, 4 gigabita porta, laptop za nastavno osoblje, te upravljački program za učenike i nastavnike.

Obzirom da je devet od najavljenih deset škola u HNK dobilo e-učionice, Istinomjer obećanju ministra Hadžovića daje ocjenu ispunjeno uz napomenu da ćemo pratiti da li će i deseta škola u ovom kantonu dobiti e-opremu.

(Istinomjer.ba)

 

Bradara zakazala sjednicu Doma naroda FBiH

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) održala sjednicu na kojoj su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom...

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je održana 15.02.2019. godine imenovana je nova Vlada SBK koju će ponovo...


Radovi na izgradnji vrtića u Aleksandrovcu teku planiranom dinamikom

Krajem augusta 2018. godine načelnik Opštine Laktaši, Ranko Karapetrović naveo je da je lokalna zajednica na čijem je čelu aplicirala kod Vlade Republike Srpske da izdvoji novac za izgradnju vrtića u...