Elektronske učionice u školama u HNK

U septembru prošle godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Rašid Hadžović najavio je uvođenje elektronskih učionica u školama u ovom kantonu.

Deset škola će dobiti e-učionice.

Rašid Hadžović, 04.09.2018.

U tom pravcu, Hadžović je još napomenuo da je u Planu javnih nabavki ministarstva na čijem je čelu navedeno da će za elektronsku opremu za elektronske učionice biti izdvojeno 150.000 KM iz Budžeta.

Kako stoji u saopštenju resornog ministarstva, 06. februara 2019. godine ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK,  Rašid Hadžović je “potpisao ugovore sa direktorima/icama devet škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona povodom doniranja opreme za  elektronske učionice”.

Prilikom potpisivanja pomenutog ugovora, Hadžović je pored ostalog naveo da je u pojedinim školama počela instalacija učionica, dok u opremu koju škole dobijaju spada tablet za učionice, ormar za punjenje i čuvanje tableta, softver za upravljanje učionicom, nastavom i kolaboracijom, wireless-n vpn router; vdsl2; web filtering go 100 wireless klijenata, 4 gigabita porta, laptop za nastavno osoblje, te upravljački program za učenike i nastavnike.

Obzirom da je devet od najavljenih deset škola u HNK dobilo e-učionice, Istinomjer obećanju ministra Hadžovića daje ocjenu ispunjeno uz napomenu da ćemo pratiti da li će i deseta škola u ovom kantonu dobiti e-opremu.

(Istinomjer.ba)

 

Konsultacije o sazivu novog Vijeća ministara BiH na čekanju

Nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenovao Zorana Tegeltiju na poziciju predsjedavajućeg Vijeća...

Stvaranje uslova za promjenu sistema sufinansiranja sportskih događaja i udruženja

Aktuelni gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je u svom predizbornom programu uoči Lokanih izbora 2016. godine kao jedan od ciljeva naveo i "Promjenu sistema sufinansiranja sportskih događaja i...Jesen prođe, novog Zakona o Danu Republike Srpske još nema

Početkom aprila tekuće godine predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je “da će Republika Srpska na jesen donijeti novi zakon kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske”....