Najave

Do kraja juna počinje izgradnja sportske dvorane u Bosanskoj Krupi?

Na prostoru Sportsko-rekreativnog centra “Ada” u Bosanskoj Krupi u planu je izgradnja sportske dvorane, a gradonačelnik ovog grada Armin Halitović govorio je za RTV USK 29. aprila 2022. godine o rokovima realizacije projekta.

FOTO: RTV USK

Prema riječima Halitovića, početak izgradnje sportske dvorane očekuje se do kraja juna tekuće godine, dok bi radovi trebali biti završeni polovinom naredne:

Mislim da bi ta sportska dvorana trebala biti gotova negdje do polovine iduće godine i data sportistima na korištenje. Ja se nadam, dakle tamo negdje do kraja juna da bi mogla početi izgradnja sportske dvorane. Negdje do kraja maja ćemo znati otprilike ko je dobio ugovor za radove i dok prođe ta ostala procedura, uvođenje u posao, vjerovatno tamo nekad druga polovina juna ili kraj juna da počnemo s radovima.

Armin Halitović, 29.4.2022.

Sredinom prošlog mjeseca, u kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe održana je prezentacija idejnog rješenja za izgradnju sportske dvorane. Kako su istakli tom prilikom iz Gradske uprave, pored dvorane planirana je i izgradnja turističkog kampa sa svim potrebnim sadržajima, kao i vanjskih višenamjenskih sportskih terena.

Planirano je da ukupan kapacitet dvorane za gledaoce iznosi oko 500 sjedećih mjesta. Gradonačelnik Halitović naveo je da je 600.000 KM obezbijedio Grad Bosanska Krupa, dok u projektu sa 400.000 KM učestvuje i Vlada USK.

Istinomjer će pratiti da li će izgradnja sportske dvorane, u skladu s najavom Armina Halitovića, početi do kraja juna tekuće, a završiti polovinom naredne godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!