Neispunjeno

Dervoz nije podnijela inicijativu za smjenu Efendića

Ismeta Dervoz
Ismeta Dervoz

“Ukoliko načelnik Efendić ne uputi izvinjenje u roku od 10 dana, upućujem inicijativu izabranim zvaničnicama, svim udruženjima žena, ženskoj mreži, građankama i građanima općine Novi Grad Sarajevo da pokrenemo potpisivanje peticije za smjenu načelnika Efendića koji diskriminira, vrijeđa i omalovažava žene ili da se pozovemo na zakonske odredbe i podnesemo krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu”, izjavila je Ismeta Dervoz, zastupnica u Predstavničkom domu PS BiH.

(FENA, 18. 2. 2013.)

Komentar:

Od datog obećanja zastupnice SBB-a u PS BiH Ismete Dervoz da će uputiti inicijativu za smjenu načelnika Općine Novi grad Semira Efendića prošlo je 15 dana, a da takva inicijativa još uvijek nije podnesena.

Zadnja sjednica Predstavničkog doma PSBiH održana je tačno deset dana nakon obećanja Ismete Dervoz, no inicijativa, prema zvaničnim podacima, nije upućena, niti se u javnosti govorilo o pokretanju iste.

Pošto se zastupnica nije više javno oglašavala na ovu temu, njeno obećanje je ostalo neispunjeno, dok će tim Istinomjera, ukoliko u narednim danima dođe do inicijative za smjenu načelnika Efendića, s obzirom na osjetljivost i relevantnost teme, drage volje “neispunjeno obećanje” promijeniti u “ispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!