Bužim jedini grad u USK bez poslovnice BH Telecoma

Bužim je danas jedini grad u Unsko – sanskom kantonu u kojem još uvijek nije otvorena poslovnica BH Telecoma. Kako u prošlom, tako i tokom tekućeg mandata inicijative da se ovo pitanje riješi već nekoliko puta je u proceduru je upućivao zastupnik u Skupštini USK, Nisvet Jusić.

Još novembra 2015. godine Jusić je po prvi put na sjednici Skupštine USK uputio poslaničko pitanje “kada će BH Telecom izvršiti postavljanje uplatnih mjesta u svim općinama Unsko-sanskog kantona kako bi građani mogli redovno bez dodatne naknade/provizije vršiti uplate računa”. 

U obrazloženju je tada pored ostalog stajalo da su “građani sa područja općine Bužim, korisnici usluga BH Telecoma, u više navrata izrazili nezadovoljstvo zbog činjenice da prilikom plaćanja svojih računa dodatno moraju platiti naknadu/proviziju po svakom računu”, te da, po Jusićevim saznjanjima, uplatni centri BH Telecoma nisu otvoreni samo u Bužimu i Velikoj Kladuši.

Tokom istog mandata 2014. – 2018., Jusić je na sjednici Skupštine USK održanoj 02.04.2018. godine uz konstataciju da je “u međuvremenu, u Velikoj Kladuši otvoren Telekom centar, dok u Bužimu nije”, ponovo pitao “kada će BH Telecom d.d. otvoriti Telecom centar u Bužimu kako bi građani mogli redovno bez dodatne naknade /provizije vršiti uplate računa?” 

“Imam jedno poslaničko pitanje koje upućujem BH Telecomu, d.o. Sarajevo, regionalnoj direkciji Bihać”, naveo je Jusić još jednom sa govornice tokom posljednje sjednice Skupštine USK, nakon što su njegova prva dva pokušaja da se ovo pitanje riješi ostala bez odgovora:

Kada će BH Telecom d.d. prestati diskriminirati građane pojedinih lokalnih zajednica u smislu kvaliteta pružanja usluga, odnosno kada će biti otvoren Telecom centar u Bužimu kako bi građani mogli redovno, bez dodatne naknade kao i ostali građani u našem kantonu vršiti uplatu svojih računa.

Nisvet Jusić, 23.04.2019.

Na kraju, Jusić je u obrazloženju pored ostalog dodao da građani Bužima “očekuju jasan i konkretan odgovor sa rokovima realizacije, te da će “ i jedno i drugo (ovo pitanje i Vaš odgovor) građani putem sredstava informiranja dobiti na uvid”.

Obzirom da je već u tri navrata tokom dva mandata u svojstvu zastupnika u Skupštini USK Nisvet Jusić adresirao pitanje otvaranja BH Telecom centra u Bužimu, njegov stav i djelovanje po ovom pitanju Istinomjer ocjenjuje dosljednim.

(Istininomjer.ba)

Hoće li “šestorka” imati zajedničke kandidate za načelnike 2020. godine?

U kontekstu, kako je rekao, priprema za naredne lokalne izbore, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i...

Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...


Započela izgradnja dječijeg igrališta u Aleji ambasadora

Na Darivi, u Aleji ambasadora započela je izgradnja velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Park mira” čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle godine. Ovaj projekat...