Budžet USK usvojen u “sudijskom” vremenu

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK usvojila Budžet USK za 2018. godinu.

Na 140. sjednici Vlade USK donesena je odluka o privremenom finansiranju ovog kantona. Odluku je potvrdila i Skupština USK, a premijer USK, Husein Rošić tada je rekao da privremeno finansiranje ne treba biti razlog za zabrinutost jer će budžet, ipak, biti usvojen na vrijeme.

Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme.

Husein Rošić, 21.03.2018.

Kako je i najavljeno, Vlada unsko-sanskog kantona na 137. sjednici usvojila  je utvrđeni prijedlog kantonalnog budžeta za 2018. godinu, koji je zatim upućen u skupštinsku proceduru gdje se trebao naći na sjednici Skupštine USK 2. aprila.

Dan pred najavljenu sjednicu, uz tvrdnju da je “kanton dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem”, Hošić je istakao da su u sklopu javne rasprave o budžetu uključeni i građani, te da u ovom procesu “računa na konstruktivno ponašanje opozicije”.

01.04.2018.

Nakon višesatne rasprave, uz podršku devet zastupnika SDA, četiri zastupnika DF-a, te po dva iz SBB-a i Laburističke stranke, Skupština USK je usvojila Budžet USK za 2018. godinu, čime je obećanje premijera Unsko-sanskog kantona, Huseina Rošića ispunjeno.

(istinomjer.ba)

Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova”...

Umjesto 150 000 KM, budžetska sredstva za podsticaj i razvoj pozorišta u Bijeljini 30 puta manja

Početkom oktobra 2018. godine u Bijeljini je registrovano Gradsko pozorište „Semberija“, a tom prilikom gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić je najavio da se u gradskom budžetu za sljedeću godinu...


Promjena većine u Skupštini BPK Goražde

Na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde održanoj 14.01.2019. godine stavljene su van snage odluke o izboru privremene Komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja i privremene Komisije...