Neispunjeno

Bubica: 900 metara ceste gradimo više od godinu dana

jusuf_bubicaRok za završetak radova je juni iduće godine i ovaj trenutni zastoj, kako je naglasio ministar Bubica, neće u konačnici produžiti predviđene rokove.

“Sve će biti završeno kako je i planirano. Radi se o kratkoj dionici od 900 metara, ali radovi su zahtjevni jer će se pored rekonstrukcije saobraćajnice sanirati kompletna infrastruktura. Mijenjat će se sve podzemne instalacije, od kanalizacije, vode, struje i telefona i sve će biti izmješteno u zeleni pojas da ne bismo došli u situaciju da ponovo kopamo po cijevima kao što je to ranije bio običaj. Vrijednost ovih radova je oko 4,5 mil KM, a kada se sve završi, imat ćemo četiri saobraćajne trake, po dvije za svaki smjer kretanja širine 3,25 metara. Radit će se i dvije pješačke staze široke po tri metra, te dvije biciklističke staze široke po metar i po”, zaključio je Bubica.

(Oslobođenje, 20.10.2013.)

Komentar:

Kada su sredinom prošle godine započeli radovi na sarajevskoj „Južnoj longitudinali“, dionici ceste u dužini od 900 metara, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Jusuf Bubica je izjavio kako će se svi radovi završiti na vrijeme. Ipak, to se nije dogodilo, a sam ministar Bubica je u više navrata davao izjave iz kojih se jasno vidjelo da će radovi biti prolongirani.

Tako je u junu ove godine, dakle više od godinu dana od početka radova, Bubica rekao kako će radovi ipak trajati duže, a prema izjavi koju je tada dao,trebali su biti završeni do 17. jula.

Kada se ni to nije dogodilo, iz Direkcije cesta KS su najavili kako će se radovi završiti do 18. augusta, ali će i taj rok ponovo biti produžen.

Slična situacija se dešava i sa radovima na Stupskoj petlji, čiji rok za završetak radova je također više puta pomjeran.

Sramotno je da radovi na dionici ceste u dužini od samo 900 metara traju već više od godinu dana, tim više što se radi o jednoj od najprometnijih ulica u glavnom gradu BiH, na kojoj se, usljed obavljanja radova, svakodnevno stvara saobraćajni kolaps.

Na kraju možemo samo zaključiti kako su sva obećanja ministra Bubice o skorom završetku radova na ovoj dionici svakako ostala neispunjena.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!