Neispunjeno

Bez obzira na sve, nećemo uraditi ništa

Milorad-Dodik

U septembru 2014. godine, banjalučka Alternativna televizija organizovala je dijalošku emisiju Specijal u kojoj su istaknuti političari iz SNSD-a izložili rezultate svog rada u mandatu 2010-2014, ali i dali obećanja o tome šta će raditi u narednom mandatu, ukoliko budu bili izabrani. Gosti su bili Igor Radojičić, Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Željka Cvijanović, Predsjednica Vlade Republike Srpske i Milorad Dodik, Predsjednik Republike Srpske. Tom prilikom, Milorad Dodik je izjavio sljedeće:

“Mi moramo da uđemo, i ući ćemo sljedeće godine, u donošenje novog Ustava Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Venecijanskom komisijom koja je potvrdila nadležnosti Republike Srpske za pravosuđe. Mi ćemo to uraditi bez obzira na konflikte i bez obzira na pokušaje nekih da nas u tome spriječe. Ovo što je na nivou BiH nije ni dejtonski niti ustavno, prema tome, stvari se moraju vraćati u okvire propisa i međunarodnog ugovora.”

U 2015. godini ne samo da nije donešen novi Ustav RS, već nije bilo ni inicijativa za njegovu izmjenu, što se vidi po zapisnicima sjednica Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske. Milorad Dodik za ovo obećanje tako dobija ocjenu neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!