Ispunjeno

Besplatni udžbenici i u Čapljini

Nekoliko lokalnih zajednica u BiH ove godine osiguralo je određeni broj besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, a najava za ovakvim poduhvatom prije par mjeseci došla je i iz Čapljine.

FOTO: Grad Čapljina

Naime, 22. juna 2021. godine, putem zvanične stranice Grada Čapljine, saopćeno je da će svaki “prvačić” u osnovnim i srednjoj školi na području grada besplatno dobiti udžbenike za iduću školsku godinu:

Svako dijete koje se upiše u prvi razred osnovne škole na području Grada Čapljine besplatno će i ove godine dobiti nove udžbenike za nadolazeću školsku godinu. Do početka rujna ćemo s rukovodstvom škola provjeriti koji su udžbenici potrebni za nastavu u idućoj školskoj godini, kako bismo ih mogli naručiti. Nismo zaboravili ni srednjoškolce; svaki učenik pri upisu u Srednju školu također će dobiti besplatne udžbenike.

Grad Čapljina, 22.6.2021.

Inače, na području grada Čapljine djeluju tri osnovne škole: OŠ “Vladimira Pavlovića” u Čapljini, OŠ “Čapljina” i OŠ “Lipanjske zore” u Višićima, te jedna srednja škola.

Pred kraj augusta, nekoliko dana prije početka školske 2021/2022. godine, iz Gradske uprave su se oglasili s viješću da su osigurana sredstva za nabavku udžbenika za upisnike prvih razreda osnovnih i srednje škole:

Svako dijete koje se upiše u osnovne i srednju školu na području Grada Čapljine besplatno će dobiti nove udžbenike za nadolazeću školsku godinu, odnosno financijsku potporu od 100,00 KM za kupnju udžbenika i školskog pribora.

Grad Čapljina, 27.8.2021.

Iz Gradske uprave su pozvali roditelje “da u tajništvo škole dostave potvrdu banke o transakcijskom broju računa” te da je rok za dostavu potvrde od 30. augusta do 10. septembra 2021. godine od 8 do 13 sati.

S obzirom na to da su za polaznike prvih razreda osnovnih i srednje škole u Čapljini osigurana sredstva za nabavku udžbenika, Istinomjer obećanje Grada Čapljine ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!