Nedosljedno
Uncategorized

Bahtić: Haris Silajdžić heroj i mafijaš?!

Sadik Bahtić

Bura na subotnjem Kongresu najvećeg gubitnika prošlih izbora Stranke za BiH, na kojem je Haris Silajdžić opet izabran za predsjednika, mogla bi značiti definitivni kraj stranke koja se iznutra duboko podijelila, a pojedinci Kongres vide kao farsu. Sadik Bahtić, dugogodišnji stranački funkcioner i predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Unsko-sanskog kantona (USK), tvrdi da je Kongres lažiran!

Sadik Bahtić dmatra da je zbog svega Silajdžić već sahranio vlastitu stranku, optuživši ga da zajedno s Vahidom Hećom čini vrh „organizirane mafije”!

“Odgovorno tvrdim da je Kongres lažiran, a Silajdžić i Hećin energetski lobi nisu dozvolili da pobijedi daleko jača struja koju čine kantonalna vijeća. Silajdžić je izgubio svu podršku birača i u samoj stranci, ali i u međunarodnoj zajednici”, ističe Bahtić.

(Dnevni avaz, 19. 9. 2011.)

***

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Unsko-sanskog kantona i državni poslanik dr. Sadik Bahtić na pres-konferenciji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom kampanje i anketnim podacima koji pokazuju apsolutnu pobjedu Stranke za BiH, saopćeno je iz stranke.

“SBiH za razliku od drugih stranaka ima dva dokazana i najveća borca za državu BiH, dr. Harisa Silajdžića i generala Atifa Dudakovića. Dokazali su se u ratu i u miru da neće nikada izdati”, kazao je on i dodao:

“Stranka za BiH iza sebe ima rezultate, dok drugi pričaju prazne priče. Mi gradimo, radimo i zapošljavamo”.

(FENA, 26. 9. 2011.)

Komentar:

Haris Siljadžić je, u očima Sadika Bahtića, prešao put od heroja do – mafijaša. Ništa ne bi bilo neobično da Bahtić, poznat policiji od ranije zbog napada na novinara FTV-a Avdu Avdića, nije “ćutao kao riba” dok je SBiH bila u vlasti. Možda podatak da je Bahtić bio čak i član Predsjedništva SBiH dovoljno govori o “čistom obrazu i dugoj ljubavi” Stranke za BiH i navedenog gospodina. No, ono što se mora priznati, na Bahtićevu štetu, je da nije ostao dostojanstven u porazu.

Pitajte Istinomjer!