Atlagić “načelno” prihvatio kandidaturu na poziciju potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Na 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 16.07.2019. godine za predsjedavajućeg ovog zakonodavnog tijela izabran je zastupnik SDA Mirsad Zaimović, dok je za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda izglasan Mladen Bošković.

 

Na pomenutoj sjednici je od strane zastupnika Eldin Vrače na poziciju zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda predložen Mile Atlagić, tadašnji član SDP-a BiH. 

Međutim, zastupnik Atlagić je u toku sjednice pismeno obavijestio Komisiju za izbor i imenovanje da ne namjerava preuzeti funkciju zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda, nakon čega je na prijedlog pomenute komisije odlučeno da se na 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH ne imenuje zamjenik predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda.

U međuvremenu, četiri poslanika među kojima je bio i Atlagić, a kojima se nešto kasnije pridružio i Hasan Muratović, uputili su Predstavničkom domu Parlamenta FBiH obavještenja o istupanju iz Kluba SDP-a BiH: 

Obavještavam vas da ću ubuduće u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH nastupati kao nezavisni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH počevši od 1. septembra 2019. godine.

30.08.2019.

 Nekoliko dana kasnije, ustvrdivši da je ranije “bilo pritisaka iz SDP-a da odbije nominaciju”, Atlagić je izjavio da je “situacija sada sasvim drugačija”, te potvrdio da je sada “spreman prihvatiti izbor na poziciju zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda”.

Naravno, ako budem izabran od većine. Ta većina je meni ponuđena i ja sam načelno to i prihvatio.

Mile Atlagić, 04.09.2019.

Obzirom da je zastupnik Mile Atlagić promijenio mišljenje u vezi svog eventualnog imenovanja na poziciju zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda Predstavničkog dom Parlamenta FBiH, Istinomjer s tim u vezi njegov stav ocjenjuje nedosljednim.

(Istinomjer.ba)

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava...

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog, “savremenog” azila za pse s ciljem da se “iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih...Trudnice i porodilje u KS na dnevnom redu stranačkih prepucavanja

Prava na zdravstvenu zaštitu, koja trudnice i porodilje u Kantonu Sarajevo (ne)mogu ostvariti, proteklih dana bila su tema nesuglasica između zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Jasmine...