Neispunjeno

Još nije dodijeljena koncesija za 650 ha zemljišta u Trebinju

mirjanićMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić posjetio je 1. oktobra Trebinje. Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na stranici Vlade RS, prilikom posjete preduzeću “Anđelić”, ministar je najavio “da će 650 hektara zemlje na području Trebinja narednih nedjelja biti stavljeno u funkciju da bi se svaki hektar obrađivao ili po osnovu koncesije ili zakupa.”

Odluke o dodjeli koncesije objavljuju se u Službenom glasniku Republike Srpske, no od početka oktobra do kraja decembra 2015. godine nije objavljena njiedna odluka o dodjeli koncesije za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području Trebinja.

Iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Trebinje dobili smo informaciju da se dodjela koncesije koju je ministar poljoprivrede RS najavio u oktobru nalazi u proceduri, te da se završetak procesa očekuje početkom iduće godine.

S obzirom da je ministar Mirjanić obećao da će se dodjela koncesije i “aktiviranje” 650 ha poljoprivrednog zemljišta završiti u toku nekoliko sedmica, a da je od tada prošlo skoro tri mjeseca, ovo obećanje za sada dobija ocjenu “neispunjeno”.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!