Siguran prolaz za putnike/ce do Trebevićke žičare još nije osiguran

Nakon dvije decenije iščekivanja, Trebevićka žičara proradila je početkom aprila ove godine.  Stavljanje u rad Trebevićke žičare zasjenila je polemika o cijenama karata za istu, kao i informacija da svi radovi na izgradnji nisu završeni. Tada je najavljeno da će radovi na prilazu i okolnim objektima biti završeni za dva mjeseca, ali to se nije desilo.

U naredna dva mjeseca će biti još posla oko objekata. Siguran prolaz za putnike će biti osiguran, kao i ulaz na gradilište i izlaz iz njega, te sam prijevoz. Međutim vanjsko uređenje i uređenje objekata do kraja, te upotrebna dozvola za objekte, to će još trajati. Invalidi mogu proći kroz ulicu Hrvatin s druge strane, stepenice su samo privremeno rješenje, a cijeli projekt uređenja stepenica će se raditi tokom ljeta. Međutim, ne znam da li su u obzir uzete potrebe ljudi koji su u kolicima.

(JP Sarajevo, 05.04.2018.)

Najavljeni rok nije ispoštovan. Putnici/ce nakon vožnje žičarom i dalje koriste šumski, strmi put koji u trenutnim vremenskim prilikama, zbog blata, nije uslovan. Kako bismo provjerili kada se konačno očekuje završetak preostalih radova, Istinomjer je kontaktirao Javno preduzeće Sarajevo d.o.o., ali do momenta objave članka nismo dobili povratnu informaciju.

Od otvorenja žičare prošlo je tri mjeseca, a radovi na istoj nisu okončani, zbog čega Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. dobija ocjenu neispunjeno.

Istinomjer će i dalje pratiti kada će biti završeni radovi na sigurnom prolazu za putnike/ce kao i na okolnim objektima.

 

(Istinomjer.ba)  

 

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih...

Ruska Federacija nije “progledala kroz oči” zloupotrebama prilikom izvoza jabuka iz BiH

U vezi zloupotreba prilikom uvoza jabučastog voća iz Bosne i Hercegovine u Rusku Federaciju koje Ivanić pominje, podsjećamo da je Ruska Federacija obavijestila Upravu za zaštitu zdravlja bilja BiH da...


Termo Blok 7 u TE Tuzla neće se početi graditi ni ove godine

Nakon mnogobrojnih obećanja skorog početka gradnje Termo bloka 7 u TE Tuzla koja su ostala neispunjena, ova priča konačno je trebala dobiti svoj epilog pošto je krajem novembra 2017. godine potpisan...