Vijećnik Mirza Memišević odrekao se vijećničkog paušala

Mirza Memišević, vijećnik Demokratske fronte u Opštinskom vijeću Opštine Novi Grad, svoj vijećnički paušal uplaćuje, kako kaže, “ljudima u potrebi”.

Mirza Memišević, vijećnik Demokratske fronte u opštinskom vijeću Opštine Novi Grad, svoj vijećnički paušal uplaćuje, kako kaže, “ljudima u potrebi”, uz želju da tako pokaže da mu novac nije bio vodilja kada je njegov politički angažman u pitanju:

To je 550 KM, zavisno od vijećnika do vijećnika, ali otprilike, to je taj iznos i mjesečno ga uplaćujem na različite adrese… Mislim da svako ko radi svoj posao pošteno, i zaradi taj paušal ima pravo da ga dobije… Ja ne mislim da radim neku super ekstra stvar. Samo sam htio pokazati primjerom, djelom, ne riječima, da moj angažman politički nije bio uslovljen time da dobijam neki novac… Ja taj paušal usmjeravam na ljude koji su u potrebi… i taj paušal ide na te stvari…

Mirza Memišević, 28.03.2018.

U skladu sa rečenim i učinjenim, bilo je i Memiševićevo obećanje koje je kao kandidad za vijećničko mjesto dao tokom svoje predizborne kampanje. Tako je na poleđini Memiševićevog predizbornog letka između ostalog stajalo:

Odričemo se honorara – naši motivi ulaska u Opštinsko vijeće nisu finansijske prirode…Odricanjem od honorara ćemo mjesečno preusmjeravati 1000 KM tamo gdje Vi i mi odlučimo.

Mirza Memišević, 27.09.2016.

Istinomjer tako, ovo neuobičajeno obećanje vijećnika Demokratske fronte, Mirze Memiševića, smatra ispunjenim.

(istinomjer.ba)

Još jedna netačna tvrdnja o broju neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Veoma često se od strane visokih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini iznose netačne tvrdnje kada je u pitanju...

RS: Obavljanje pravnih poslova elektronskim putem

Prema najavi direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Srđana Rajčevića, od sredine naredne godine građanima/kama RS biće omogućeno brže i efikasnije obavljanje pravnih poslova...Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo je moguće bez SDA?

Sastanak i dogovori o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljen je za sutra, 19.10.2018. godine. Inicijator i domaćin sastanka je Naša stranka, a ideja vodilja pregovora ove...