Vijećnik Mirza Memišević odrekao se vijećničkog paušala

Mirza Memišević, vijećnik Demokratske fronte u Opštinskom vijeću Opštine Novi Grad, svoj vijećnički paušal uplaćuje, kako kaže, “ljudima u potrebi”.

Mirza Memišević, vijećnik Demokratske fronte u opštinskom vijeću Opštine Novi Grad, svoj vijećnički paušal uplaćuje, kako kaže, “ljudima u potrebi”, uz želju da tako pokaže da mu novac nije bio vodilja kada je njegov politički angažman u pitanju:

To je 550 KM, zavisno od vijećnika do vijećnika, ali otprilike, to je taj iznos i mjesečno ga uplaćujem na različite adrese… Mislim da svako ko radi svoj posao pošteno, i zaradi taj paušal ima pravo da ga dobije… Ja ne mislim da radim neku super ekstra stvar. Samo sam htio pokazati primjerom, djelom, ne riječima, da moj angažman politički nije bio uslovljen time da dobijam neki novac… Ja taj paušal usmjeravam na ljude koji su u potrebi… i taj paušal ide na te stvari…

Mirza Memišević, 28.03.2018.

U skladu sa rečenim i učinjenim, bilo je i Memiševićevo obećanje koje je kao kandidad za vijećničko mjesto dao tokom svoje predizborne kampanje. Tako je na poleđini Memiševićevog predizbornog letka između ostalog stajalo:

Odričemo se honorara – naši motivi ulaska u Opštinsko vijeće nisu finansijske prirode…Odricanjem od honorara ćemo mjesečno preusmjeravati 1000 KM tamo gdje Vi i mi odlučimo.

Mirza Memišević, 27.09.2016.

Istinomjer tako, ovo neuobičajeno obećanje vijećnika Demokratske fronte, Mirze Memiševića, smatra ispunjenim.

(istinomjer.ba)

SDP BiH ustupio partnerima kandidatska mjesta za potpredsjednike RS-a

Jedna u nizu koalicija, saveza i blokova uspostavljenih u svrhu zajedničkog izlaska na predstojeće Opšte izbore u...

Plate u Federaciji BiH su, ipak, “nešto veće” nego u RS-u

Istinomjer je u vezi ove izjave konsultovao zvanične stranice Federalnog zavoda za statistiku FBiH i Republičkog zavoda za statistiku RS-a, te izračunao razliku u procentima u prosječnoj neto plati u...Većina u NS RS-a odbila Šukalovu inicijativu o izmjenama i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima i Zakona o krivičnom postupku Srpske.

Šukalo je svoju inicijativu obrazložio time da “treba brisati član 29. Zakona o izmjenama zakona o javnim tužilaštvima Srpske po kome glavni tužilac, njegov zamjenik i svi tužioci u Srpskoj ne mogu u...