U budžetu predviđena sredstva za ‘boračku zgradu’

Slučaj Boračke zgrade u Bihaću bi uskoro konačno mogao dobiti svoj epilog. Ova zgrada, čija je izgradnja počela 2009. godine do danas nije u potpunosti useljena, iako borci koji su kupili stanove već godinama uredno isplaćuju svoje kredite.

Pomoć po ovom pitanju su obećavale i vlada USK i prijašnje gradske vlasti, no bez rezultata, pa je ovaj dugogodišnji problem sačekao i novog gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića.

Fazlić se prvi put sastao sa stanarima u decembru 2016. godine, nakon čega je je obavio razgovore i sa predstavnicima Javne ustanove “Stanouprava” Bihać koja se nalazi u ulozi investitora, kao i sa izvođačem radova na licu mjesta prilikom obilaska zgrade, želeći se informisati o situaciji i načinima rješavanja ovog problema.

Nedugo potom, u februaru 2017., Fazlić se i drugi put sastao sa stanarima, te je obećao da će gradska uprava za rješenje ovog problema izdvojiti 280.000 KM u budžetu Bihaća za 2017. godinu:

Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će Gradska uprava u Budžetu za 2017. godinu planirati 280.000 KM za boračku zgradu. Siguran sam da će to Gradsko vijeće prihvatiti i čim se Budžet usvoji prebacit ćemo 100.000 KM operativnih sredstava kako bi se radovi početkom građevinske sezone mogli nastaviti.

Šuhret Fazlić, 22.02.2017.

Prema Nacrtu Budžeta Grada Bihaća za 2017. godinu u dijelu budžeta koji se odnosi na rashode Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, u stavci Nabavka zgrada i stanova planirana je i stavka Ulaganje u boračku zgradu na Ozimicama 1 u iznosu od 280.000 KM.

Dakle, Šuhret Fazlić je održao riječ kada je u pitanju planiranje izdvajanja za “boračku zgradu”, te od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

Istinomjer će svakako pratiti da li će Fazlić ispuniti obećanje o prebacivanju 100.000 KM operativnih sredstava kako bi se radovi na zgradi u Ozimicama 1 nastavili.

(istinomjer.ba)

Troškovi predstavništava RS i dalje rastu

Bez obzira na sva neodgovorena pitanja o efektima njihovog rada, budžetska podrška za predstavništva koja je Vlada...

Tijana Cvjetićanin

Konaković: Naredne godine početak gradnje Prve transverzale

Premijer Kantona Sarajevo (KS), Elmedin Konaković, najavio je početkom oktobra 2016. godine kako će realizacija projekta Prve (I) transverzale, odnosno njena gradnja započeti sa građevinskom sezonom...

Dalio Sijah

Selma Ašćerić

Za godinu dana 1.030 novih radnih mjesta

Novi/stari gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prije mjesec dana, govoreći o poticajima za zapošljavanje koje Grad Tuzla ima na raspolaganju, izjavio da je u periodu od maja 2016. do maja 2017....

Damir Dajanović