Pavić demantovao portparola SNSD-a

Nakon tvrdnje iz SNSD-a da je dogovor postignut, stigao je odgovor presdjednika DNS-a, Marka Pavića “da još ništa nije dogovoreno”.

Nakon jučerašnjeg početka pregovora o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima 2018. godine, između političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj SNSD-a, DNS-a i SP-a, danas su od strane predstavnika SNSD-a i DNS-a javnosti poslane kontradiktorne izjave.

Tako portparol SNSD-a, Radovan Kovačević tvrdi da su kroz pregovore usaglašena sva potrebna pitanja, te u skladu sa tim dodaje:

Kandidati za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće iz SNSD-a.

Radovan Kovačević, 20.03.2018.

Međutim, sa Kovačevićem se ne slaže predsjednik DNS-a, Marko Pavić koji je demantovao Kovačevićeve navode:

Ako on to tako kaže, nemam ništa protiv, ali ne mogu to potvrditi. Sljedeće nedjelje završavamo proces pregovora, a u međuvremenu ćemo imati sjednice stranačkih organa. Stoga, mogu samo reći ono što je realno i trenutno važeće, a to je da još ništa nije dogovoreno.

Marko Pavić, 20.03.2018.

Pored toga što ništa nije potpisano, iz izjave predsjednika DNS-a, Marka Pavića jasno je da dogovor još uvijek nije postignut. Istinomjer će nastaviti pratiti pregovore trenutnih koalicionih partnera u Republici Srpskoj, dok navedenu izjavu portparola SNSD-a, Radovana Kovačevića ocjenjuje kao neistinitu.

(istinomjer.ba)

Penzije u RS ipak neće zabilježiti rast od 20%

Premijerka RS, Željka Cvijanović najavila je povećanje penzija u ovom entitetu za 2,5% već od narednog mjeseca, te je...

SDP BiH ustupio partnerima kandidatska mjesta za potpredsjednike RS-a

Jedna u nizu koalicija, saveza i blokova uspostavljenih u svrhu zajedničkog izlaska na predstojeće Opšte izbore u oktobru 2018. godine je i "Proevropski blok”, za čije će kandidate imati priliku da...


Gratz ponovo u proceduru uputio izmjene zakona koje se tiču provedbe presude u vezi sa statusom notara

U najavi 27. Redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, na prijedlogu dnevnog reda, između ostalog našao se i “paket izmjena nekoliko zakona koji se tiču provedbe presude Ustavnog suda u...