Pavić demantovao portparola SNSD-a

Nakon tvrdnje iz SNSD-a da je dogovor postignut, stigao je odgovor predsjednika DNS-a, Marka Pavića “da još ništa nije dogovoreno”.

Nakon jučerašnjeg početka pregovora o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima 2018. godine, između političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj SNSD-a, DNS-a i SP-a, danas su od strane predstavnika SNSD-a i DNS-a javnosti poslane kontradiktorne izjave.

Tako portparol SNSD-a, Radovan Kovačević tvrdi da su kroz pregovore usaglašena sva potrebna pitanja, te u skladu sa tim dodaje:

Kandidati za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće iz SNSD-a.

Radovan Kovačević, 20.03.2018.

Međutim, sa Kovačevićem se ne slaže predsjednik DNS-a, Marko Pavić koji je demantovao Kovačevićeve navode:

Ako on to tako kaže, nemam ništa protiv, ali ne mogu to potvrditi. Sljedeće nedjelje završavamo proces pregovora, a u međuvremenu ćemo imati sjednice stranačkih organa. Stoga, mogu samo reći ono što je realno i trenutno važeće, a to je da još ništa nije dogovoreno.

Marko Pavić, 20.03.2018.

Pored toga što ništa nije potpisano, iz izjave predsjednika DNS-a, Marka Pavića jasno je da dogovor još uvijek nije postignut. Istinomjer će nastaviti pratiti pregovore trenutnih koalicionih partnera u Republici Srpskoj, dok navedenu izjavu portparola SNSD-a, Radovana Kovačevića ocjenjuje kao neistinitu.

(istinomjer.ba)

Još jedna netačna tvrdnja o broju neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Veoma često se od strane visokih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini iznose netačne tvrdnje kada je u pitanju...

RS: Obavljanje pravnih poslova elektronskim putem

Prema najavi direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Srđana Rajčevića, od sredine naredne godine građanima/kama RS biće omogućeno brže i efikasnije obavljanje pravnih poslova...Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo je moguće bez SDA?

Sastanak i dogovori o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljen je za sutra, 19.10.2018. godine. Inicijator i domaćin sastanka je Naša stranka, a ideja vodilja pregovora ove...