Okončana modernizacija “Srednjobosanskih šuma”

Nakon što je 14.01.2016. godine imenovan na čelo Uprave šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, čiji je osnivač Skupština Srednjobosanskog Kantona, predsjednik Uprave, Vildan Hajić najavio je i pokrenuo modernizaciju ovog preduzeća.

Nakon što je 14.01.2016. godine imenovan na čelo Uprave šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, čiji je osnivač Skupština Srednjobosanskog Kantona, predsjednik Uprave, Vildan Hajić najavio je i pokrenuo modernizaciju ovog preduzeća.

Nakon predaje ključeva novih traktora, Hajić je govorio o ciljevima i obavezama društva u narednom periodu:

Ovom prilikom podvučena je crta sa 31.12.2015. godine, evidentirane su obaveze društva koje nisu male. Ističemo naše opredjeljenje da radimo na modernizaciji i revitalizaciji društva. Cilj nam je da u narednom periodu šumarije imaju što moderniju opremu za rad, da uposlenicima omogućimo adekvatne uslove, te očekujemo povoljne rezultate u ispunjavanje zadatih normi.

Vildan Hajić, 18.04.2016.

U cilju ispunjavanja obećanog, 02.06.2017. godine, upriličeno je uručenje novih vozila predstavnicima ovog šumskoprivrednog društva. Radilo se o šest Dacia Dastera, sedam Lada Niva, te dva kombija T5 volkswagen. Tom prilikom direktor Hajić potvrdio je opredjeljenje za nastavak rada na “stvaranju kvalitetnijeg ambijenta za uposlenike svoga društva kako danas tako da i u budućem periodu budu objektivno zadovoljene potrebe istih.”

Modernizacija preduzeća je nastavljena, te je u julu 2018. godine Hajić “uručio ključeve 12 novih vozila “Dacia Duster”, kombija i kamiona za uslužne djelatnosti predstavnicima pojedinih šumarija i sektora ovog društva”.

Primopredajom dva zglobna traktora nabavljena za potrebe šumarija u Donjem Vakufu i Fojnici, okončan je plan modernizacije voznog parka i mehanizacije u šumskoprivrednom društvu “Srednjobosanske šume”, što je i direktor Hajić je potvrdio:

Ovim smo ispunili naš cilj da obnovimo vozila i mašine, koje u svom radu svakodnevno koriste uposleni u srednjobosanskim šumarijama. Nadam se da će nova mehanizacija doprinijeti još kvalitetnijem i efikasnijem šumarstvu na području SBK, u kojem je trenutno uposleno 827 radnika.

Vildan Hajić, 27.08.2018.

Ovim Istinomjer obećanje direktora  šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, Vildana Hajića vezano za modernizaciju pomenutog preduzeća ocjenjuje ispunjenim.

(istinomjer.ba)

Elektronski dnevnici i dalje na čekanju

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, u prošloj školskoj godini, realizovalo pilot projekat...

Parlamentarni angažman i ostvarena zarada

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Boriša Falatar, u jednom od svojih nedavnih intervjua komentirao je način na koji njegovi protukandidati, u utrci za...


Čelinac: Gdje su kamen i kamen, puna torba kamenja

Tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji u Čelincu, kojoj su prisustvovali premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsjednik tog entiteta, Milorad Dodik, te između...