“Vrijeme je da čistimo”

Velika proljetna akcija pod nazivom “Vrijeme je da čistimo najavljena je još u februaru ove godine. Tada je navedeno da će ona uključivati različite aktivnosti poput čišćenja grada, uređenja parkova, uređenje parking zona itd.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić, istakao je da je njegov tim spreman Sarajevo ponovo učiniti onakvim o kakvom svi maštamo, te najavio planove rada ministarstva za naredni period od kojih neke uključuju i veliku akciju čišćenja.

Osvijetlit ćemo neke važne građevine na području Kantona, pokrenuti akcije čišćenja grada, uređenja parkova, sadnje drveća, uklanjanja nepropisno parkiranih vozila i, paralelno s tim, uređenje postojećih i izgradnju novih parking zona.

Srđan Mandić, 18.02.2019.

 

Velika proljetna akcija čišćenja počela je 20. aprila ove godine, a Vlada KS je za te potrebe uposlila 600 nezaposlenih osoba, o čemu je Istinomjer već pisao. Pored svakodnevnih održavanja zelenih površina i čišćenja grada, Vlada KS  je krenula sa sadnjom, uređenjem parkova, aleja kao i sa uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila.

Istinomjer će pratiti šta će sve Vlada KS, odnosno Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS uraditi tokom akcije “Vrijeme je da čistimo”, te će za sada ministru Mandiću dati ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u Ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine...