Vlada RS će izdvojiti 200.000 KM za potrebe banjskog liječenje i rehabilitaciju penzionera?

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS), Radovan Višković govoreći o planovima za naredni period rekao je, između ostalog, da će Vlada RS “odobriti oko 200.000 KM u ovoj godini” za potrebe banjskog liječenje i rehabilitaciju penzionera sa najnižim primanjima.

Dogovorili smo se i da Udruženje penzionera, zajedno sa Fondom penzijskog osiguranja, izradi pravilnik za banjsko liječenje i rehabilitaciju penzionera sa najnižim primanjima. Poslije toga Vlada će za ove namjene odobriti oko 200.000 KM u ovoj godini. Cilj je da penzioneri imaju bolji životni status.

Radovan Višković, 08.08.2019.

Višković je dodao da očekuje i “da će povećanje penzija od Nove godine biti znatno veće nego lani, čak i više od 3,5 odsto”. Podsjećamo, penzije ostvarene do 31. decembra 2018. godine povećane su za 2,17%.

Istinomjer će pratiti da li će Vlada RS u ovoj godini doznačiti obećana sredstva Fondu penzijskog osiguranja RS kao i najavu o povećanju penzija.

 

(Istinomjer.ba)

 

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...