Vlada RS će izdvojiti 200.000 KM za potrebe banjskog liječenje i rehabilitaciju penzionera?

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS), Radovan Višković govoreći o planovima za naredni period rekao je, između ostalog, da će Vlada RS “odobriti oko 200.000 KM u ovoj godini” za potrebe banjskog liječenje i rehabilitaciju penzionera sa najnižim primanjima.

Dogovorili smo se i da Udruženje penzionera, zajedno sa Fondom penzijskog osiguranja, izradi pravilnik za banjsko liječenje i rehabilitaciju penzionera sa najnižim primanjima. Poslije toga Vlada će za ove namjene odobriti oko 200.000 KM u ovoj godini. Cilj je da penzioneri imaju bolji životni status.

Radovan Višković, 08.08.2019.

Višković je dodao da očekuje i “da će povećanje penzija od Nove godine biti znatno veće nego lani, čak i više od 3,5 odsto”. Podsjećamo, penzije ostvarene do 31. decembra 2018. godine povećane su za 2,17%.

Istinomjer će pratiti da li će Vlada RS u ovoj godini doznačiti obećana sredstva Fondu penzijskog osiguranja RS kao i najavu o povećanju penzija.

 

(Istinomjer.ba)

 

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić: “Da li je 12. ili 21. stoljeće?”

Nakon što je zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Sabina Ćudić na nedavno održanoj press...

Grad Bijeljina: Treća godina mandata gradonačelnika Miće Mićića

Tokom treće godine mandata gradonačelnika Bijeljine, Miće Mićića napravljen je određeni pomak u pogledu ispunjavanja datih obećanja u odnosu na prethodnu godinu. Tako je od ukupno trideset, u cjelini...Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad Zenica “u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore” da...