Vijeće ministara u narednih mjesec dana?

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik najavio je kako očekuje formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH u narednih mjesec dana.

Ostaje da se definiše i konsoliduje ta bošnjačka politička striktura na nivou BiH. Imajući u vidu da se posljednjih nekoliko dana sve to iskristalisalo, vjerujem da ćemo u narednih bar mjesec dana imati novi sastav Savjeta ministara.

Milorad Dodik, 13.02.2019.

Nakon niza sastanaka delegacija SDA,  SNSD-a i HDZ-a, održanih u prethodnom periodu, predstavnici stranka su se usaglasili kako je najbolje je za građane da vlast na nivou BiH konstituišu pobjednici izbora u FBiH i RS-u. Dodik je također istakao da su konsolidovali stavove u Republici Srpskoj, te da su spremni za konačne razgovore.

Istinomjer će pratiti da li će se formiranje  novog saziva Vijeća ministara BiH desiti u narednih mjesec dana, kako je najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Sjednica Predsjedništva BiH ipak održana prije imenovanja mandatara za Vijeća ministara BiH

I pored toga što još uvijek nije imenovan mandatar za novi sastav Vijeća ministara BiH, Predsjedništvo BiH je 18.03....

Ništa od najava Milorada Dodika vezanih za formiranje Vijeća ministara BiH

Iako je još sredinom februara član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik najavio formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH “u narednih mjesec dana”, nakon nekoliko održanih sastanaka delegacija SDA,...


Banja Luku očekuje veliki investicijski ciklus tokom 2019. godine

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić prilikom predstavljanja projekta "Banja Luka se gradi", najavio je “veliki investisticijski ciklus” koji će trajati tokom ove godine. Infrastrukturne...